Life

[foto] Donacija piva: Carlsberg BH podržava ugostitelje u „novom početku“

0
[foto] Donacija piva: Carlsberg BH podržava ugostitelje u „novom početku“, Life.ba

Vrata ugostiteljskih objekata širom BiH, nakon obustave rada radi pandemije izazvane Corona virusom, ponovo su otvorena, a prvi gosti već su ispili svoja omiljena pića.

Kako bi novi početak rada bio što lakši, kompanija Carlsberg BH odlučila je pomoći ugostiteljima da „stanu na noge“ tako što će im donirati određene količine piva.

Ukupna vrijednost donacije je 40.000 KM, a pivo će biti distribuirano ugostiteljskim objektima širom BiH.

„U našem velikom timu, veoma važan igrač su i naši partneri, ugostitelji, koji su bili na velikom udaru tokom krize izazvane Corona virusom. Ponosni smo na činjenicu da su uspjeli opstati u proteklim mjesecima, i ovom simboličnom donacijom im novi početak želimo olakšati kako bi što prije uspjeli da se vrate na stare staze poslovanja“ izjavio je Amir Tobudić, direktor kompanije Carlsberg BH.

LIFE:  Trump zaprijetio zatvarnjem platformi društvenih mreža

Ova akcija je samo nastavak društveno odgovornih aktivnosti koje Carlsberg redovno provodi. Tokom pandemije, grupacija Carlsberg donirala je 13,8 miliona dolara za podršku naučno – istraživačkih centara, kulturnih institucija i civilnog društva kako bi lakše prevazišli krizu.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *