Life

[foto] Korona virus ispraznio i ulice New Yorka

0
Korona virus ispraznio i ulice New Yorka ( Tayfun Coşkun - Anadolu Agency )

Andrew Cuomo, guverner američke savezne države New York u petak je objavio plan prevencije širenja korona virusa, koji je stupio na snagu 22. marta u 20 sati, prenosi Anadolu Agency (AA)

Nazvao ga je “New York na pauzi“ a sadrži deset naredbi za koje je kazao da će osigurati ujednačenu sigurnost u cijeloj državi. Između ostalih izdao je i naredbu da sva nevažna preduzeća u državi moraju zatvoriti urede u nedjelju u 20 sati uvečer.

Planom “New York na pauzi“ otkazuju se i sva društvena okupljanja bilo koje veličine iz bilo kojeg razloga. Potom svaka koncentracija pojedinaca izvan doma ograničena je na radnike koji pružaju osnovne javne usluge, koji moraju poštivati socijalnu distancu.

Također, svim stanovnicima New Yorka poručeno je da ograniče rekreacione aktivnosti na otvorenom i da izbjegavaju aktivnosti koje  podrazumijevaju prisan kontakt sa ljudima. Građani su dužni ostati u domovima, osim u slučajevima kada moraju otići u kupovinu namirnica ili lijekova, odlaska po medicinsku pomoć ili izvođenja kućnih ljubimaca.

Prema podacima zdravstvenih zvaničnika i nedjelju uvečer u državi New York je potvrđeno 15.186 slučajeva zaraze korona virusom, od čega u gradu New Yorku njih 9.045.

U Sjedinjenim Američkim Državama registrovano je više od 30.000 slučaje

Facebook komentari


Britney Spears – jedina slavna osoba čija poruka o koronavirusu nije nikoga razbjesnila

Previous article

U Evropi počelo kliničko ispitivanje lijekova za koronavirus

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Life