Foto: Ponovno zlatom okićeni plesači plesnog kluba Aster na Europskom prvenstvu

- Advertisement -

Proteklog vikenda, od 15. do 17. ožujka/marta u malenom gradu Walbrzych u Poljskoj uspješno je završeno još jedno Europsko prvenstvo u organizaciji Internacionalne plesne organizacije (IDO).

Među tisućama plesača koji su se predstavili na Europskom prvenstvu, svoje plesno znanje predstavili su i plesači plesnog kluba Aster, jedini predstavnici Bosne i Hercegovine na ovom prestižnom plesnom turniru.

Nakon odličnih rezultata s prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva, kada su u svoju domovinu donijeli zlatnu medalju, plesači plesnog kluba Aster imali su težak zadatak- opravdati titule i pokazati da se trud i rad uvijek isplati.

„Nakon kratke pauze poslije svjetskog prvenstva, nismo previše uživali u odmoru, nego smo se brzo vratili na plesni parket i naporno vježbali. Jer smo znali da nam slijedi Europsko prvenstvo na kojem trebamo još jednom uvjeriti sudce, publiku, te plesače iz drugih plesnih klubova kako se pleše u Bosni i Hercegovini. Trud se i ovaj put isplatio, što potvrđuju rezultati ali i medalje koje smo ponovno donijeli u našu zemlju“- kazao je Josip Milanović, plesni trener i PR plesnog kluba Aster.

Mjesto pored zlatne medalje i pehara s nedavno održanog svjetskog prvenstva, Valentina Vavra i Vedran Marčeta našli su i za zlatnu medalju i pehar s europskog prvenstva koje su osvojili u kategoriji Argentinski tango. U preteškoj plesnoj disciplini salsa couples Adults, osvojili su značajno drugo mjesto što ih svrstava među najbolje plesače svijeta, ali i ozbiljne konkurente za predstojeće svjetsko prvenstvo. U istoj ovoj discpilini predstavio se i još jedan instruktorski par iz Astera, Maja Đukanović i Ognjen Elčić koji su osvojili 15. mjesto.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija u Srbiji: Mladić se zabio u vozilo kolega iz razreda, poginuli na mjestu

Osim plesnih parova, na europskom prvenstvu kao jedine predstavnice Bosne i Hercegovine bile su i plesačice juniorske formacije, koje su osvojili značajno treće mjesto u kategoriji Latin show juniors, te starije plesačice iz istog plesnog kluba koje su se kući vratile s osvojenim četvrtim mjestom u kategoriji Caribbean show gropus Adults.

Svoj prvi nastup i to na europskom prvenstvu sigurno će pamtiti Andrea Vujović i Zijo Vladavić koji su se predstavili u kategoriji salsa couples juniors te osvojili odlično deveto mjesto. Odlične rezultate, također s prvog europskog prvenstva pamtit će i perspektivna plesačica Hena Helppikangas koja je osvojila 24. i 25. mjesto u kategorijama solo salsa shines juniors i solo latin show juniors.

U moru tužnih vijesti o mladima koji svaki dan napuštaju Bosnu i Hercegovinu u potrazi za boljim i sigurnijim životom, plesni instruktori i plesači plesnog kluba Aster ponovno, iz godine u godinu nas uvjeravaju kako se u ovoj malenoj zemlji kriju mladi koji na svjetski priznatim plesnim turnirima mogu stati rame uz rame s najboljim imenima u svijetu plesa, te kako svatko od nas može mjesto u kojem živi učiniti ljepšim i sigurnijim za sebe i generacije koje dolaze.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Da se trud i rad isplati, te da ima mladih koji svoje slobodno vrijeme koriste za svoj osobni napredak i razvoj, ali i za bolju promociju svoga grada i države i ovaj put pokazali su plesači zbog čijih se rezultata po nekoliko puta u dalekoj Poljskoj čula himna i viorila zastava Bosne i Hercegovine.

Nama ostaje samo prepoznati njihovo ulaganje i čestitati im što iz godine u godine na najbolji mogući način jesu ambasadori Bosne i Hercegovine.

Oni, na kojima ostaje ovaj svijet. Oni, koji mijenjaju svijet na bolje.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...