Life

Foto: Prvog ljetnog dana turisti u Mostaru traže osvježenje u Neretvi

0
Mostar

Na prvi dan ljeta stara gradska jezgra Mostara prepuna je turista, među kojima mnogi uživaju u kupanju u Neretvi i sunčanju ispod Starog mosta, javlja Anadolu Agency (AA).

Temperature koje prelaze 32 Celzijeva stupnja su više nego dobar razlog da mnogobrojni građani Mostara i turisti osvježenje potraže u ledenoj Neretvi, ali i “dobiju boju” sunčajući se na platou ispod Starog mosta.

Mostarski ćalopek (vrućina) na prvi dan ljeta u Mostaru poseban je i za brojne turiste koji dolaze iz raznih krajeva svijeta. Mnogobrojni se fotografiraju kod UNESCO-ovog zaštićenog spomenika, uživaju u sladoledima i osvježavajućim napitcima uz neizostavnu tradicionalnu kafu s pogledom na Neretvu i skokove sa Starog mosta koje za turiste posebno izvode mostarski skakači.

Roman Kos iz Slovenije na proputovanju kroz Bosnu i Hercegovinu svratio je sa svojim prijateljima u Mostar, kako bi im pokazao ljepote stare gradske jezgre i Starog mosta.

“Mostar je zaista divan grad i kad sam god u prilici dođem ovdje i rado pokažem ove ljepote svojim prijateljima”, kaže Kos. On ističe kako je za njega Mostar poseban grad iz više razloga i kako ga je zavolio prije nego što ga je ikada i posjetio.

“Ovdje je moj otac služio vojsku i on mi je mnogo pričao o Mostaru, tako da sam ga zavolio prije nego što sam ga i posjetio prvi put. No, od kada sam grad upoznao redovito dolazim kad sam god u prilici. Rado dovedem i svoje prijatelje i pokažem im ljepote ovog grada. Danas je prvi dan ljeta i moji prijatelji su imali priliku vidjeti prvi put uživo skok mostarskog skakača sa Starog mosta , što je zaista posebno”, kaže Kos za Anadolu Agency (AA).

Direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Andrija Krešić ističe kako se očekuje da će ovogodišnja sezona u Mostaru i HNK biti rekordna po broju posjeta.

“Sezona je krenula punim jekom kako u Mostaru tako i u čitavom kantonu. Predsezona je bila odlična i s punim pravom očekujemo da će sezona biti bolja nego ikada”, kaže Krešić za Anadolu Agency (AA).

LIFE:  'Trg ratnika' u punoj sali Narodnog pozorišta Mostar

Prema svim pokazateljima, kako tvrdi, ovogodišnja sezona bi trebala oboriti sve rekorde na zadovoljstvo svih, jer za to postoje brojni preduvjeti.

“Prema objavama medija i agencijama Hercegovina je kao destinacija na četvrtom mjestu, što puno znači za ljude u Europi koji planiraju putovanja. Kad se u svijetu vidi kako je Hercegovina visoko rangirana kao destinacija jasno je da će to biti veoma važan faktor koji će se odraziti na ovogodišnju sezonu i povećati broj dolazaka gostiju”, pojasnio je Krešić.

Facebook komentari

Foto: Frenkijev roman Koraci promoviran u Sarajevu

Prethodni članak

Darijo Srna objavio kraj igračke karijere, vraća se u Šahtar

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Life