Franjevačka knjižnica organizira akcijsku prodaju 3.000 knjiga

- Advertisement -

Franjevačka knjižnica u Tomislavgradu od 6. do 9. travnja organizira veliku akcijsku prodaju knjiga iz svoje bogate zbirke.

Kako se navodi, bit će ponuđeno 3.000 komada, odnosno 1.550 naslova svih žanrova koji će se prodavati s popustima i do 70 posto od stvarne vrijednosti.

Prva ovakva akcija organizirana je prije tri godine kada je prodano oko 3.500 knjiga, uglavnom duplikata. Tada su prodana sva izložena izdanja iz povijesti i knjiženosti, dok je ostalo nešto poezije i religije.

PROČITAJTE JOŠ:  Islamska zajednica BiH odredila iznos vitri za ovu godinu

Inače, Franjevačka knjižnica u Tomislavgradu raspolaže s neprocjenjivim knjižnim fondom od oko 40.000 svezaka koji se sastoje od mnogobrojnih klasičnih, književnih, filozofskih, povijesnih, moralnih, teoloških i prirodoznanstvenih djela te knjiga od neprocjenjive vrijednosti.

Iz spomenute knjižnice napominju kako su u nepune četiri godine rada postali glavno informacijsko središte koje svojim članovima, a njih je trenutno 600, pod jednakim uvjetima pružaju neometan pristup zbirkama i mrežnim izvorima, čime na jedan kvalitetan način promiču svijest o kulturnome naslijeđu franjevačke zajednice i društva u kojem je zajednica djelovala kroz povijest.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...