Gdje su sarajevski načelnici kada su građanima najpotrebniji?

- Advertisement -

Velike promjene su se na prethodnim lokalnim izborima desile upravo u sarajevskim opštinama/općinama. Došli su novi načelnici koji su obećavali profesionalan pristup, kao i da će uvijek biti na usluzi građanima.

Birači su izglasali promjene, novi načelnici puni obećanja su zasjeli na svoje pozicije obećavši da ništa neće biti kao prije.

Malo zatišje nakon izbora se može pripisati umoru od kampanje i preuzimanju poslova.

Posljednjih dana kada glavnim gradom BiH hara najnoviji val COVID ludila, kada stotine građana zovu doktore porodične medicine i dobijaju uputnice za covid ambulante smještene u domovima zdravlja, načelnici koje izabraše ti isti građani kao da su u zemlju propali.

PROČITAJTE JOŠ:  Uhapšen muškarac koji je pucao na Kovačima

Na društvenim mrežama su već krenule prozivke građana koji ne mogu vjerovati da se u domovima zdravlja koji su prva stanica COVID pacijenata, čeka i po nekoliko sati na pregled.

Svi su puni riječi zahvale kako su medicinski radnici pod velikim pritiskom, ali niko tim ljudima ne želi pomoći da ne budu pod pritiskom.

Nevjerovatno je da nakon godinu dana niko od nadležnih, a pogotovo ne slatkorječivi načelnici, gradonačelnik, zamjenici, pomoćnici, pomoćnici zamjenika…, nisu pokušali da riješe problem prve stanice COVID pacijenata u sarajevskim domovima zdravlja.

PROČITAJTE JOŠ:  Stravičan sudar kod Kalesije: Povrijeđene četiri osobe

Kako da objasnimo, primjera radi, nekom Nijemcu da ni nakon godinu dana jedan COVID pacijent ne može bez tri i više sati neuslovnog čekanja napraviti covid pregled?

Kako da objasnimo starom dedi ili nani da je sasvim ok da na ulici stoje u redu i da će pod temperaturom većom od 38, ako prethodno ne kolabiraju ili umru, na red stići za tri do četiri sata?

Dragi slatkorječivi načelnici, gdje ste sada kada vas trebaju vaši građani? Nemojte samo reći da nije vaša nadležnost ili još gore da nema budžeta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...