Life

Granična policija BiH: Državljanima BiH dopušten tranzit preko Hrvatske do Neuma

0
Granična policija BiH: Državljanima BiH dopušten tranzit preko Hrvatske do Neuma, Life.ba

Povodom nedoumica građana, raznih spekulacija, kao i dezinformacija pojedinih medija te navoda Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine koje je demantiralo izjavu glasnogovornice Granične policije BiH Franke Vican o dopuštenom tranzitu državljana BiH preko Hrvatske do Neuma, iz Granične policije BiH poručeno je kako su zaprimili informaciju od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, 28.6.2020. godine, da je dopušten tranzit državljanima BiH koji putuju u Neum preko Hrvatske (MGP Doljani – MGP Metković), javlja Anadolu Agency (AA).

Vezani sadržaj:

[foto] Hotelijeri zadovoljni: Bosanci i Hercegovci ispunili plaže u Neumu

U saopćenju je navedeno kako je Odlukom Stožera civilne zaštite Hrvatske, od 25. juna 2020. godine, propisano da državljani BiH koji odlaze u Hrvatsku dužni su boraviti u samoizolaciji u vlastitom domu ili drugom odgovarajućem prostoru u trajanju od 14 dana od dana ulaska u Hrvatsku.

LIFE:  Aerodrom Frankfurt obnavlja letove

Mjera samoizolacije ne primjenjuje se na putnike koji prilikom ulaska u Hrvatsku tranzitiraju kroz BiH, Kosovo, Srbiju i Sjevernu Makedoniju.

Vezani sadržaj:

[Life je bio tu] Ugostitelji iz Dalmacije: Od BiH živi cijela Makarska rivjera, a sada nam neće niko doći! Nema ni 10% turista

“Obavještavamo sve građane da prate službene informacije mjerodavnih institucija, a sve informacije o uvjetima i prelascima državne granice možete pronaći i na službenoj instagram stranici Granične policije BiH, kao i na službenoj stranici Granične policije BiH, kako se ovakve dezinformacije ubuduće ne bi pojavljivale”, navedeno je u saopćenju.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *