Hrvatska: Ivica Todorić i suoptuženi oslobođeni prve optužnice

- Advertisement -

Zagrebački Županijski sud donio je prvu oslobađajuću presuda bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću i njegovim suoptuženicima za zlouporabe na štetu te tvrtke ‘teške’ 1,25 milijuna eura, javlja Anadolu Agency (AA).

Zagreb, Hrvatska – 7. listopada 2020:
Piruška Canjuga (L) i Ante Huljev (D)
Zagrebački Županijski sud donio je prvu oslobađajuću presuda bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću (C) i njegovim suoptuženicima za zlouporabe na štetu te tvrtke ‘teške’ 1,25 milijuna eura ( Stipe Majic – Anadolu Agency )

Presudu je objavilo sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Maje Štampar Stipić koji smatraju da tijekom dokaznog postupka nije činjenično dokazano da su optuženi poduzimali radnje koje im se stavljaju na teret.

Optužnica, koju je sudsko vijeće odbacilo, podignuta je jer je tužiteljstvo smatralo da su Ivica Todorić, tadašnji predsjednik uprave Agrokora i Ante Huljev, izvršni direktor financija u koncernu 2013. godine zlouporabili svoj položaj jer su na štetu koncerna omogućili plaćanje 1,25 milijuna eura u korist švicarske tvrtke za savjetodavne usluge.

PROČITAJTE JOŠ:  Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Uz Todorića, oslobođeni su i nekadašnja Agrokorova menadžerica Piruška Canjuga te četvrtooptužena Nicole De Rossi, odgovorna osoba iz švicarske tvrtke.

U optužnici se, između ostalog, navodilo da su stvarni vlasnici švicarskog trgovačkog društva bili Huljev i Canjuga.

Županijsko državno odvjetništvo smatra da sporni posao između Agrokora i švicarske tvrtke Siggman AG nije realiziran te da je riječ o fiktivnom poslu kojim je iz Agrokora izvučeno 1,25 milijuna eura, zbog čega tužiteljstvo traži da se četvero optuženih proglasi krivim i osudi, a tvrtki Siggman AG da se oduzme nezakonito stečeni novac.

PROČITAJTE JOŠ:  Stravična nesreća u Hrvatskoj: Poginule dvije osobe

Ivica Todorić je od studenoga 2017. pod istragom zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna (133 milijuna eura).

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...