Ibišević, Begović, Musa, Džumhur… Najbolji bh. sportaši pozivaju da s cijelim svijetom trčite za one koji ne mogu

- Advertisement -

U nedjelju 9. maja cijeli svijet će ponovo trčati za one koji ne mogu i samo s jednim ciljem, a to je pomoći da povrede kičmene moždine postanu izlječive.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Red Bull Bosna i Hercegovina (@redbullbih)

Ukupno 700.000 učesnika iz 195 zemalja je upravo pod motom „trčimo za one koji ne mogu“ do sada prevalilo sedam miliona kilometara u jednom od najinspirativnijih događaja na planeti, a kroz startnine i donacije prikupljeno je gotovo 30 miliona eura za fondaciju Wings for Life, čiji je cilj pronalazak lijeka za povrede kičmene moždine.

Ljubav, zajedništvo, prijateljstvo i podrška krase ovaj inspirativni događaj u kojem učestvovati mogu svi, amateri i profesionalci. Legendarni skijaši Lindsey Vonn i Marcel Hircher, te teniser Dominic Thiem, samo su neke od slavnih osoba iz svijeta sporta koje su već učestvovale u ovoj najmasovnijoj globalnoj humanitarnoj utrci.

PROČITAJTE JOŠ:  U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

Ove godine i nekoliko najboljih bh. sportaša pruža podršku i poziva sve da se pridruže Wings for Life World Run zajednici te trče za one koji ne mogu. Među njima su i naš golman Asmir Begović, bivši reprezentativac Vedad Ibišević, teniser Damir Džumhur, te poznata košarkaška imena Džanan Musa, Nihad Đedović, Kenan Kamenjaš i Sani Čampara.

Podsjećamo, zbog aktuelne situacije u svijetu ove godine će se tačno u 13 sati trčati uz aplikaciju.

Naime, nakon što preuzmete Wings for Life World Run aplikaciju na svoj telefon i prijavite se za utrku 9. maja 2021., krenut ćete istovremeno s ostatkom svijeta, a lovit će vas virtuelno presretačko vozilo. Aplikacija će vam javljati koliko je kilometara iza vas i kad će vas vjerovatno uloviti presretačko vozilo. Vaša utrka je tada završila, a rezultate možete vidjeti na globalnoj listi rezultata.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Vratniku bačena bomba

Kompletan iznos startnina i donacija odlazi na istraživanja za pronalazak lijeka za povrede kičmene moždine, a ovom plemenitom cilju mogu doprinijeti čak i oni koji ne mogu trčati.

Za ovu utrku koja svake godine piše stranice historije okupljajući svijet oko plemenitog cilja, možete se prijaviti ako imate 18 i više godina. Jer svi koji učestvuju čvrsto vjeruju u jednu stvar – nije pitanje hoće li lijek za povrede kičmene moždine biti pronađen, nego kada.

Prema tome, nema sumnje da će i u svom osmom izdanju Wings for Life World Run ponuditi mnogo empatije, radosti, uzbuđenja i zadovoljstva.

Prijave za ovu globalnu humanitarnu trku i preuzimanje aplikacije mogući su na ovom linku.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...