Igman, raj za malu raju treba hitnu reakciju

- Advertisement -

Nadaleko poznata olimpijska planina Igman prepuna je ovih dana malih skijaša, uglavnom iz Sarajeva. Predivna je slika kada iz maglom i smogom okupiranog Sarajeva nakon svega pola sata vožnje dođete na suncem okupani Igman i vidite hiljade razdraganih mališana kako prave svoje prve skijaške korake.

Osim što ih uče načinu života na planini, trenerice i treneri se s njima očigledno dobro i zabavljaju pa je svaka uložena marka u takav način truda i rada s djecom više nego opravdana. Osim toga, neprocjenjivo je provoditi  dragocjeno vrijeme na čistom zraku s djecom tokom zimskog raspusta.

Korak više

I uposleni u firmi ZOI 84 koja upravlja stazama i liftovima na Igmanu trude se da svaki dan naprave korak više kako bi djeca imala dobre uslove za skijanje i igranje na padinama Malog polja na Igmanu.

Međutim, zbog nedovoljnih padavina, sunčanog vremena i snijeg polako kopni, a s obzirom na stanje u kojem su zbog svega toga trenutno staze, prava je šteta što odgovorni nisu planirali u funkciju pustiti nijedan top za pravljenje snijega na ovoj planini.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Evo prilike

Svima su puna usta hvale kako im je jedina briga život građana Sarajeva i BiH. Zato, evo prilike. Pozabavite se mališanima i omogućite im da tokom školskih praznika uživaju u skijanju i igranju na olimpijskom Igmanu.

Roditelji su se potrudili da plate škole skijanja, trenerice i treneri da svoj posao obavljaju najbolje što mogu i znaju, a čak je i vremenaka prognoza za jednu od najzdravijih zračnih banja u ovom dijelu Evrope fantastična. Sunčano, narednih desetak dana!

Imamo “dvije parlamentarne većine u Skupštini Kantona Sarajevo”. Gospodo iz nove Uprave ZOI-a 84, šta čekate? Da li ćete dopremiti neki snježni top sa Bjelašnice ili ćete navući snijeg na bilo koji drugi način do Malog polja – to nije važno. Važno je da odmah reagujete i omogućite hiljadama mališana da svoj školski odmor mogu provesti zadovoljni i sretni.

PROČITAJTE JOŠ:  Otvoren je Internacionalni sajam knjiga u Sarajevu

Zagađen grad

“Od Sarajeva je napravljen jedan od najzagađenijih gradova na svijetu, a sami Bog je samo tridesetak minuta vožnje od dvoglave skupštine napravio najbolju zračnu banju”, kaže nam jedan od zaljubljenika u ovu planinu.

I da ne bude zabune zbog onih koji možda ne znaju, taj skijaški prostor na Malom polju je toliko mali da bi i student pripravnik u nekom austrijskom ili švicarskom skijalištu pronašao rješenje da napravi uslovno za dječije skijanje – tako da ne sumnjamo da nova/stara uprava ZOI-a i “dvoglava skupština” najbitnijeg kantona na svijetu neće moći rješiti ovaj mali zadatak.

Pratit ćemo i pisat ćemo, nadamo se pozitivno.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Odjel za droge MUP-a KS uhapsio dilera: Sarajlija zatečen sa paketićima spida i marihuane

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Sudarili se automobil i motocikl, ima povrijeđenih

U saobraćajnoj nesreći u banjalučkom naselju Vrbanja povrijeđen je...

Tragedija u Hercegovini: Radnik pao sa električnog stuba i poginuo

Radnik firme "Ars Inžinjering" iz Banja Luke poginuo je...

U koritu rijeke Doljanke pronađeno tijelo 66-godišnjeg muškarca

Mrtvo tijelo 66-godišnjeg muškarca izvučeno je iz korita rijeke...

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...