Life

Italija: Još 683 ljudi umrlo od posljedica zaraze korona virusom

0
ROME, ITALY - MARCH 11: A waiter closes a pizza shop due to few tourists attraction at 6 pm. in Rome, Italy, on March 11, 2020. Italian government has extended restrictions which was previously limited in the northern Italy, to countrywide with an aim of the Covid-19 outbreak prevention. ( Riccardo De Luca - Anadolu Agency )

U Italiji su od posljedica zaraze korona virusom u protekla 24 sata umrle još 683 osobe, čime je bilans umrlih porastao na 7.503, prenosi Anadolu Agency (AA).

Broj zaraženih osoba u Italiji povećan je za 5.210, čime je broj povećan na 74.386 osoba.

Italija je prošle sedmice prijavila više mrtvih od Kine, a u srijedu je registrovala ukupno 7.503 mrtvih od posljedica virusa, čime je potvrdila da je evropski epicentar pandemije.

LIFE:  U FBiH obustavljen javni prijevoz i rad trgovina, uz određene izuzetke

Dr. Massimo Galli iz milanske bolnice “Sacco”, izrazio je uvjerenje da mjere koje je poduzela vlada u cilju sprečavanja širenja korona virusa, neće uskoro biti ukinute.

Njegov tim u bolnici “Sacco” utvrdio je da virus kruži Italijom od 25.-26. januara, a da mu je trebalo gotovo mjesec dana da postane aktivan što se desilo oko 21. februara.

Facebook komentari


Visoki predstavnik Borrell: Pandemija koronavirusa i novi svijet koji će nastati

Previous article

[Life potraga] Albumi o kojima se priča: Nova izdanja koja morate preslušati

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Life