Kako je baka Manette spasila vezu Emmanuela i Brigitte Macron

- Advertisement -

Francuski predsjednik Emmanuel Macron i njegova 24 godine starija supruga Brigitte oduvijek su privlačili pozornost tabloida upravo zbog velike razlike u godinama. Već je poznato da su vezu započeli još dok je današnji predsjednik Francuske imao samo 15 godina, a da ‘stvar’ bude ‘zanimljivija’, Brigitte se u vezu upustila dok je bila u braku sa Andreom Louisom Auziereom s kojima je imala troje djece, a ujedno je bila i profesorica mladom Emmanuelu… Scenarij kakvog se ne bi postidjele ni stare meksičke sapunice.

Njihova ljubavna veza obrađena je i u novoj knjizi ‘Deux Jeunesses Francaises’ objavljenoj krajem siječnja ove godine a u kojoj je Hervé Algalarrondo iznio i neke nove zanimljive detalje kontroverzne ljubavne priče između francuskog predsjednika, tada 15-godišnjeg učenika i njegove sadašnje supruge Brigitte Macron, koja je tada radila kao učiteljica. 

Početne osude i šokovi 

Emmanuel Macron zaljubio se u Brigitte još kao srednjoškolac, a s obzirom da je mlađi 24 godine, njihova veza od početak je, očekivano, nailazila na osude. Njegovi roditelji u jednom su trenutku bili vrlo blizu odluke da je optuže za nepriličan odnos. Međutim, presudnu ulogu u ‘mirenju’ strasti odigrala je Macronova baka Manette Nouges koja je jedina davala podršku novom paru, otkriva Algalarrondo u svojoj knjizi.

Emmanuel i Brigitte su se upoznali 1995. u školi Lycée La Providence u Amiensu, koju je on pohađao, a u kojoj je Brigitte radila kao profesorica francuskog jezika i književnosti te je uz to vodila i dramsku grupu. Upoznali su se za vrijeme kazališnih proba i zaljubili unatoč velikoj dobnoj razlici. Brigitte je bila udana i imala je troje djece, a supruga je varala s učenikom. Tada 15-godišnji momčić svoju je profesoricu zaveo, kako kaže, inteligencijom. Da je Macron bio izuzetno bistar mladić potvrdili su autoru knjige i njegovi školske kolege koji za današnjeg predsjednika kažu da je bio više nego uzoran đak.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održan kurs za 60 ortopeda iz 20 zemalja, predavanje imao i predsjednik EFAS-a Kris Buedts

-Bio je izvanserijski učenik, najbolji, prvi u svemu, cijelo vrijeme, Emmanuel je imao osjećaj da je drugačiji. Bio je izuzetno nadaren, darovitiji od uobičajenog, ali izvrsno se snalazio. Znao je kako pokazati svoju intelektualnu superiornost dok su ga istovremeno drugi učenici cijenili. Zapravo nije imao prijatelja, ali nije bio izoliran jer je znao i uspostaviti kontakt i nositi se s neprijateljstvom, rekao je u knjizi njegov školski kolega Renaud.

Baka spasila vezu

Zanimljivo je da se Emmanuel i Brigitte nisu previše skrivali, tako da su Macronovi roditelji vrlo brzo saznali za vezu koju su smatrali potpuno nepriličnom. Poduzeli su sve što su mogli da ih razdvoje, Emmanuela su prebacili u drugu školu, u prestižnu parišku srednju školu Lycée Henri IV da tamo nastavi školovanje nadajući se da će razdvojenost činiti svoje.

PROČITAJTE JOŠ:  Užas u Srbiji: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata

Françoise Noguès, Macronova majka tražila je od svog tada već bivšeg supruga da uvjeri sina kako mora prekinuti vezu s učiteljicom. No njihovi pokušaji bili su uzaludni, Macron je svojoj voljenoj obećao da će se vratiti kad diplomira i oženiti je, što je i učinio 2007. Kad su saznali da se njihov sin i dalje viđa s Brigitte, roditelji su pobješnjeli i zaprijetili tužbom od koje ih je u posljednji trenutak odgovorila Macronova baka jer nije htjela u to uplitati institucije.

Upravo je Manette Nogues prva shvatila koliko je Brigitte važna njezinom unuku pa im je čak na početku veze omogućavala tajne sastanke. Baka Manette umrla je 2013, a do svog je posljednjeg dana podržavala unuka i njegovu ljubav prema Brigitte.

‘Brigitte Macron jednom je prilikom rekla: Ono što je on danas može zahvaliti isključivo samome sebi i svojoj baki’, napisao je Algalarrondo u knjizi.

Emmanuel dugo godina nije bio blizak sa roditeljima, upravo zbog toga što su ga konstantno željeli odvojiti od životne ljubavi. Ali, kako je vrijeme odmicalo i kako je javnost polako prihvaćala Emmanuela i Brigitte kao sasvim normalan par, uspjeli su zakopati ratne sjekire i s roditeljima. Danas su u navodno u dobrim odnosima.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Godišnjica masakra u Ahmićima: Zločinci poručuju da bi sve ponovo uradili

Hiljade građana i brojne delegacije iz Bosne i Hercegovine,...

Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti...

Potraga u Zenici: Dječaka udario kombijem pa pobjegao

Zenička policija traga za vozačem kombija koji je danas...

Tuga: Danas će biti klanjana dženaza Amili Šehović, a njenom sinu Salihu sutra

Dženaza Amili Šehović (34), čije je tijelo zajedno s...