Kako je mala poruka na balonu postala božićna čarolija…

- Advertisement -

Dobrota nema granica. Dokaz za to je i priča koja dolazi iz SAD-a gdje je čovjek po imenu Randy Heiss nakon jedne obične šetnje odlučio učiniti dobro dijelo u trenutku kada bi se mnogi vjerojatno samo okrenuli i otišli.

Naime, Heiss je početkom decembra šetao sa svojim psom u Patagoniji (Arizona) kada je primjetio nešto čudno u grmlju.

Bili su tu ostaci crvenog balona.

Kada ga je tek ugledao mislio je da je to obično smeće, ali kada je podignuo ostatke balona ugledao je papirić  koji je bio zavezan za njega. Raširio ga je i na njemu je dječjim rukopisom pisala neka poruka na španjolskom jeziku…

  • Odmah sam primjetio da je to dječji rukopis i da je u pitanju španjolski jezik. Zainteresiralo me je šta je to, a kada sam to kući preveo shvatio sam da je to u biti bila poruka s božićnim željama neke djevojčice po imenu Dayami, ispričao je Randy Heiss svoju priču za CNN.

Djevojčica je u poruci tražila igračke, odjeću, bojanku i bojice.

  • Ne možete ostati hladni na nešto tako, rekao je Randy, koji je odlučio da će pokušati pronaći nepoznatu djevojčicu i ispuniti joj božićnu želju.
  • Neka djevojčica je tu poruku napisala u dobroj vjeri nadajući se da će je neko pronaći. Jednostavno sam morao učiniti sve da je pronađem, kazao je Randy.
PROČITAJTE JOŠ:  Godišnjica masakra u Ahmićima: Zločinci poručuju da bi sve ponovo uradili

S obzirom na to da je balon pronašao u blizini granice, pomislio je da je vjerojatno pušten iz gradića Nogalesa u Meksiku, koji se nalazi tridesetak kilometara udaljen od granice sa SAD-om. Randy je potom kontaktirao Cesara Barronu, radio voditelja u Nogalesu, koji je točno znao što treba učiniti.

https://www.facebook.com/cesar.barronn/photos/a.696455987060647/2340182582687971/?type=3&theater

Barron je 19. decembra koristeći društvene mreže i program svoga radija upoznao građane s pronađenom porukom…

  • Društvene mreže su eksplodirale čim smo objavili poruku. I to se isplatilo jer smo u roku od sat vremena pronašli oca djevojčice Dayami, kazao je Barron.
  • Odmah sam javio Randyju da smo pronašli oca, a on mi je rekao da moramo što prije dostaviti poklone djevojčici. Već sutra smo se svi našli na našoj radio postaji i organizirali sastanak s Dayami i njezinim roditeljima, kazao je Barron.

Randy je na radio došao sa svojom suprugom Marcelom, a djevojčici su rekli da su pronašli njezinu poruku i da ih je Djed Mraz zamolio da mu pomognu dostaviti poklone. Dayami je bila oduševljena jer joj se božićna želja ispunila.

PROČITAJTE JOŠ:  Nezapamćena krađa u Hrvatskoj: Lopovi ukrali fudbalski gol

Za Randyja i njegovu suprugu taj je događaj bio također važan…

  • Prije dosta godina mi smo nažalost izgubili sina, nećemo imati unuke, pa je radost dijeljena poklona za Božić djeci nešto što nam je nedostajalo gotovo čitav život. Kada vidite dječje oči kada dobiju poklone…, to je neopisiva sreća, kazao je Randy.

Dayamin otac i majka, Cristian i Damalis, objasnili su da je puštanje balona s božićnim željama dugogodišnja tradicija u njihovoj obitelji. Jedna se poruka okači na božićnu jelku, a druga balonom pošalje u nebo. Dayamin balon odletio je sve do Patagonije, a kada su roditeljima javili da je netko pronašao Dayaminu poruku nisu mogli vjerovati.

  • Oni žive u drugoj državi, a opet nisu ni na trenutak pomislili da zanemare pronađenu poruku. Nisu gledali ko je ko i gdje živi, već su znali da smo svi dio iste zajednice, da smo svi ljudska bića i da se dobri ljudi pronalaze bez obzira gdje se nalaze, kazao je Cristian.
- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...