Krizni štab Ministarstva zdravstva KS razmatra uvođenje restriktivnijih mjera

- Advertisement -

Zbog činjenice da je proteklih dana došlo do značajnog povećanja broja zaraženih što je promijenilo zdravstveno-epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo, Krizni štab Ministarstva zdravstva KS razmatra uvođenje restriktivnijih mjera, a o kojima će javnost biti blagovremeno informisana.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, trenutno je najviše zaraženih u najmnogoljudnijim sarajevskim općinama, i to na: Ilidži 154, u Novom Gradu 151, te u Novom Sarajevu 143 zaražene osobe.

Članovi Štaba naglašavaju da je osnovni razlog zbog kojeg je došlo do povećanja broja zaraženih nepoštivanje preporučenih mjera koje su na snazi.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijski dan: Bolid Formule 1 na ulicama Sarajeva 9. juna

Podsjećaju da na obavezu nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i održavanje fizičke distance od najmanje dva metra, te izbjegavanje masovnih okupljanja. Osim toga, ističu kako je potrebno sprovoditi kontinuirano čišćenje i dezinfekciju prostora, kao i pranje i dezinfekciju ruku.

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS ponovo je uputio apel stanovništvu da se ponaša maksimalno disciplinirano i odgovorno, pridržava svih navedenih i propisanih mjera, te tako preuzme odgovornost za vlastito zdravlje i zdravlje svoje porodice.

PROČITAJTE JOŠ:  Kćerka (14) osumnjičena za pomaganje u ubistvu oca izjavama šokirala sve

– Posebno pozivamo stanovništvo da ne nasjeda na širenje neprovjerenih informacija i posljedično panike, te da bude aktivan sudionik borbe protiv koronavirusa, kao i da se informiše samo iz provjerenih i relevantnih izvora – naglašavaju iz Kriznog štaba, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Janji ispisani sramotni nacionalistički grafiti

Potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustaša Gradaščević objavio je na...

Teška saobraćajna nesreća u tuzlanskom naselju Solina

U tuzlanskom naselju Solina došlo je do teške saobraćajne...

Pet osnovnih škola na Ilidži dobilo prijetnje o postavljenoj bombi

Pet osnovnih škola na području Ilidže zaprimilo je email...

Masovna tučnjava ispred Mašinske škole u Sarajevu: Jedan učenik zadobio opekotine glave od baklje

Ispred Srednje mašinske-tehničke škole danas je došlo do incidenta...