Kuba dozvolila pristajanje broda sa zaraženima korona virusom

- Advertisement -

Kubanski ministar vanjskih poslova Bruno Rodriguez u ponedjeljak je objavio da je njegova zemlja odobrila pristajanje brodu MS Braemar, koji je potvrdio da ima pacijente oboljele od COVID-19, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Na zahtjev Vlade Velike Britanije, Kuba je odobrila pristajanje kruzera MS Braemar s malim brojem putnika koji su pozitivno testirani na COVID-19. Sanitarne mjere utvrđene od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva za javno zdravstvo Kube provešće se na primljenim putnicima i članovima posade. Odluka je donesena kao odgovor na hitnu situaciju koja bi mogla ugroziti živote oboljelih. Po dogovoru s vlastima Velike Britanije, kad putnici stignu u Kubu, oni će biti odmah i sigurno vraćeni u svoju zemlju”, objavio je Rodriguez na Twitteru.

PROČITAJTE JOŠ:  Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

Dozvola Kube za pristajanje omogućiće stotinama britanskih putnika koji su bili zaglavljeni na kruzeru u Karibima zbog straha od korona virusa, da se vrate kućama nakon što se ispoštuju neophodni protokoli.

Prije odlaska na Kubu, kruzer je već nekoliko dana bio usidren u blizini Bahama nakon što je pet ljudi bilo pozitivno na test na korona virus na holandskom ostvru Curacao. Od tada nijedna zemlja nije dozvolila pristajanje kruzeru zbog straha od korona virusa, sve dok Kuba nije odlučila da pomogne.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...