[life inspiracija] Kaliopi: Šta sam naučila u vrijeme izolacije

- Advertisement -

Život iz drugačije perspektive, izolacijske, svima nam donosi neke nove spoznaje; o nama samima, porodici i prijateljima, o poslu kojim se bavimo, stvarima koje volimo.

Kaliopi

Po čemu će pamititi dane provedene u domovima, šta su novo naučili, koje vrijednosti usvojili i da li im je izolacija bila i prilika za inspiraciju, u seriji razgovora za life.ba otkrivaju poznate ličnosti iz različitih sfera društvenog života.

Svoje iskustvo i razmišljanja za life.ba podijelila je i poznata makedonska pjevačica, pop diva Kaliopi, kojoj je izolacija bila prilika za inspiraciju.

Jedino novo što mi je donijela izolacija za vrijeme pandemije je ograničavanje slobode kretanja i rušenje sistema normalnog funkcioniranja izvan svoje kuće, na početku razgovora za life.ba otkriva Kaliopi i dodaje da se, s druge strane, njena kućna rutina nije uopće promijenila.

Jednako kao i ranije volim da mi bude čisto i uredno, jednako kao prije pojave korona virusa često perem ruke, vodim računa o vlastitoj higijeni, kuham s ljubavlju kao prije, volim i brinem za svoje najbliže. Čak nisam dozvolila da stane moj kreativni svijet, kao ni moj kontakt sa fanovima, otkriva.

PROČITAJTE JOŠ:  U požaru u Zenici izgorjele majka i kćerka
Kaliopi

Naime, za vrijeme izolacije Kaliopi je, uz pomoć svog tima, za sve fanove diljem svijeta osmislila zabavan, kreativan i interaktivan vid druženja, pozvavši ih da učestvuju u online takmičenju pod nazivom „Kaliopi Fan Art“, u kojem takmičari, njeni pratioci na mrežama, predstavljaju svoje talente u pjevanju, sviranju, plesanju, crtanju kao i u kreiranju najoriginalnijeg videa na temu njenih pjesama. Takmičenje još uvijek traje, a najbolji mogu osvojiti i vrlo zanimljive nagrade, kao što su tri online časa pjevanja sa Kaliopi, instrumental učešće na njenom koncertu, statiranje u narednom spotu, kreiranje covera za njen naredni singl, kao i glavnu Grand prix nagradu a to je vikend u Makedoniji i druženje sa Kaliopi.

Svi već dobro znaju da se Kaliopi Fan Art koji sam osnovala prije dva mjeseca i traje za vreme izolacije, polako približava finalu i da smo beskrajno uživali i ja i moji fanovi u cjelom procesu. Pobijedili smo koronu na naš način. Neizostavna su bila live druženja na instagramu, kao i mini unplugged koncerti svake nedjelje uživo na Facebooku“, rezimira protekli period Kaliopi.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija: U požaru kod Zenice poginule dvije starije žene
Kaliopi

Sada kad pogledam sebe iz ptičje perspektive zatvorena u svom domu, vidim da taj dom nema više uobičajenih 150m2, nego da je veći za stotine hiljade kilometara, jer sam svojom voljom, ljubavlju, brižnošću i svojom muzikom uspjela da u ovo vrijeme izolacije dotaknem i spojim ljude sa četiri  kontinenta, ponosno dijeli sa nama svoje utiske ova vrhunska umjetnica.

Kaliopi

Za kraj podijelila je sa nama i šta je naučila za vrijeme izolacije.

„Ako smo negdje zbilja bili svi isti i vezani jednom istom željom, onda je to bilo sad, u ovoj svjetskoj izolaciji – da ostanemo zdravi.

Vezani sadržaj iz našeg serijala Life inspiracija na ovom linku

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...