[life inspiracija] Sanela Pašić: Šta sam naučila u vrijeme izolacije

- Advertisement -

Život iz drugačije perspektive, izolacijske, svima nam donosi neke nove spoznaje; o nama samima, porodici i prijateljima, o poslu kojim se bavimo, stvarima koje volimo.

Po čemu će pamititi dane provedene u domovima, šta su novo naučili, koje vrijednosti usvojili i da li im je izolacija bila i prilika za inspiraciju, u seriji razgovora za life.ba otkrivaju poznate ličnosti iz različitih sfera društvenog života.

Sanela Pašić

Svoje iskustvo i razmišljanja za life.ba podijelila je i Sanela Pašić, direktorica Addiko Banke BiH.

“Situacija sa pandemijom me opomenula koliko uzimamo zdravo za gotovo sve oko sebe. Od slobode kretanja, zdravlja, druženja sa porodicom i prijateljima uživo, potrošačkih navika spram stvarnih potreba, dostupnosti nekih roba potrebnih za dnevni život, vrijednosti čistog zraka i šetnje”, kaže Sanela na početku razgovora za life.ba.

PROČITAJTE JOŠ:  Zabranjen uvoz 50 tona krompira iz Egipta
Sanela Pašić

Činjenica da su preko noći navike i ponašanja zaustavljeni i dovedeni u pitanje, izolacija je za nju bila prilika da shvati šta je stvarno bitno i šta je najviše veseli.

“Ova situacija me naučila da ne zaboravim stvari koje su stvarno bitne i da ih više cijenim, te da svoj život nakon pandemije organizujem u skladu sa tim.” 

Kriza je bila prilika i za bolje upoznavanje sebe ali i drugih ljudi.

Sanela Pašić

“Krizne situacije u svim okruženjima naglašavaju sposobnosti i nesposobnosti, pokazuju dobre i loše lidere i osobe, zato što krizne okolnosti izvlače i najbolje i najgore iz osobe. Pandemija me naučila da vidim u drugom svjetlu različite ljude, a da ja težim da iz ove faze izađem bolja nego sam bila kao osoba i lider, vodeći računa o ophođenju prema ljudima i odlukama koje donosim.”

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu preminula Fatima Husejnović, Srebreničanka koja je "zarobila" generala Morillona

Naglasila je kako već nekoliko godina aktivno u Addiko banci nastoje implementirati digitalizaciju, a da je tokom izolacije shvatila da se uz odgovarajuće tehničke preduslove gotovo sve može raditi od kuće te da se veći dio poslova u bankarstvu, koji nose nepotrebno puno birokratije, može raditi jednostavnije.

“Naučila sam da su digitalni pristup stvarima i internet potrebe koje moraju biti široko dostupne i esencijalne kao voda i struja. Privatno, naučila sam da sam produktivnija u radu od kuće i da još puno toga mogu stići uraditi u danu”, podijelila je sa nama direktorica Addiko banke, Sanela Pašić.

Vezani sadržaj iz našeg serijala Life inspiracija na ovom linku

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...