[life inspiracija] Svetlana Cenić: Tri stvari koje sam naučila u izolaciji

- Advertisement -

Po čemu će pamititi dane provedene u domovima, šta su novo naučili, koje vrijednosti usvojili i da li im je izolacija bila i prilika za inspiraciju, u seriji razgovora za life.ba otkrivaju poznate ličnosti iz različitih sfera društvenog života.

Svetlana Cenić

Svoje iskustvo i razmišljanja s vama danas dijeli ekonomistica Svetlana Cenić.

“Navikla sam godinama i da radim i da učim na daljinu, mada ponekad lični kontakt ne može ništa zameniti. Ali, moja prijateljstva i poslovne veze opstajale su i do sada tako što se nismo često viđali, pa ni čuli, ali se nastavljalo kao da vremenske i prostorne disatance nije ni bilo. I sada je dovoljno samo jedno kako si, a posao se završava sa ljudima sa kojima i inače nije potrebno puno reći”, kaže Cenić.

PROČITAJTE JOŠ:  Zašto policija u Sarajevu čuva pjevačicu Senidah?

Nedostaju joj putovanja, a bole zatvorene granice.

“Kad se raspala Jugoslavija, dugo mi je trebalo da se pomirim sa toliko granica, a sada ova prinudna zatvorenost u mozak utiskuje koliko je važna ta sloboda kretanja i širina, koliko nas oplemenjuju drugi prostori i drugačiji mentaliteti”, ističe ona.

Ima, kaže, sada više vremena da čita.

“Ali i da razmišljam kako nam se u svakodnevnici podrazumevao vozač, kelner, trgovkinja, monter, frizer, radnik u pogonu, vodoinstalater, električar, moler, pekar…Po ko zna koji put bih vikala na sve koji sa visine gledaju sva ta zanimanja i udeljuju im mrvice sa stola, a bez kojih bi sve ovo bilo nemoguće i nepodnošljivo. Strašno je da o njihovoj sudbini i platama raspravljaju oni koji ne znaju šta znači dolaziti na posao u nemogućim uslovima, sa strahom od zaraze, a kući čekaju porodice. Nadam se da će svako u sebi pronaći iznova bar onu mrvu samopoštovanja da budemo bolji posle ovog iskustva, kaže Cenić.

PROČITAJTE JOŠ:  Veliki uspjeh gimnazijalaca iz Sarajeva: Osvojili dvije bronzane medalje na međunarodnom informatičkom takmičenju

Vezani sadržaj iz našeg serijala Life inspiracija:

[life inspiracija] Matt Field: Tri stvari koje sam naučio u izolaciji

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...