Linda Hamilton: Životna priča žene koja se bori protiv Terminatora

- Advertisement -

Koliko god je Arnold Schwarzenegger obilježio kultnog Terminatora, ulogu iste vrijednosti svakako je u prva dijela imala Linda Hamilton, koja je u filmu utjelovila Sarah Connor, ženu koja je cijeli život posvetila borbi protiv terminatora. 

Zvijezda prva dva ‘Terminatora’ u novom se nastavku (Dark fate) vratila ulozi akcijske junakinje, zbog koje je godinu dana prolazila vojnički dril i postigla gotovo nadljudske rezultate, a sve to na nagovor bivšeg supruga, redatelja Jamesa Camerona, koji je režirao prva dva, po mnogima najbolja, Terminatora.

Danas 63-godišnja glumica u razgovoru za strane medije priznala je da se nakon prva dva Terminatora zarekla da više nikad neće glumiti Sarah Conor. Čak je nakon uloge koja ju je proslavila odlučila napustiti Los Angeles jer nije bila sretna glamurom i svime onim što prati glamur…

– Napustila sam Los Angeles, sav taj lažni glamur, napuhana ega, sise i usnice, i doista sam bila sretna. I nisam htjela tu sreću zamijeniti za novih petnaest minuta slave, izjavila je Linda Hamilton, koju je na povratak u nastavak “Terminator: Mračna sudbina” nagovorio bivši suprug, redatelj James Cameron (65).

Odlazak i povratak

Nakon uspjeha prva dva Terminatora, koje je napisao i režirao, Cameron se distancirao od te priče. Dok je snimao hitove kao što su “Titanic” i “Avatar”, drugi su neuspješno pokušavali nastaviti serijal te je on dobio još tri mlaka filmska nastavka i jedan neuvjerljivi TV serijal. U njihovom nastanku nisu sudjelovali ni on ni Linda.

Ali, kada je pristao vratiti se i producirati novi film o Terminatoru, Cameron je, u dogovoru s redateljem Timom Millerom, odlučio sve to ‘izbrisati’ i nastaviti priču tamo gdje je stala. Naravno, za to mu je trebala “stara” Sarah Connor pa je uzeo telefon i nazvao bivšu suprugu.

PROČITAJTE JOŠ:  U Lukavcu prilikom tuče ubijen muškarac (35)

-Već neko vrijeme ne razgovaramo. Zato mu i nisam odgovarala na pozive. Javila sam se tek kad je treći put nazvao i na sekretarici ostavio poruku da zove zbog “Terminatora” – kaže Linda Hamilton, koju je poziv iznenadio.

Znala je da bi sad mogla ponovno ući u lik snažne žene, pogotovo one koja spašava cijeli svijet, ali se sjećala koliko joj je muke i truda trebalo da postane mišićava Sarah Connor. Njezini kao isklesani bicepsi devedesetih su bili ideal snažne žene.

– Vježbala bih šest dana tjedno, a u slobodno vrijeme prolazila sam vojničku obuku. Kad bih dobila dan za sebe, spavala bih 20 sati samo da se malo oporavim. Bio je to pakao. Znala sam, ako se želim vratiti, moram sve to ponovno proći, ali još deset puta intenzivnije, kazala je Linda.

Iako je imala strah od povratka u takav ritam, prevagnula je njena želja da pokaže kako i žena njezinih godina može biti akcijska junakinja. Strogim režimom treninga i prehrane uspjela je svoje tijelo dovesti u fantastičnu kondiciju.

Povratak staroj ulozi i “starom” tijelu glumici je donio veliko zadovoljstvo jer je svjesna što je sve morala proći da bi dosegnula sadašnji psihofizički status.

-Godinu i pol nisam jela ugljikohidrate – otkriva glumica, koja je u tom razdoblju živjela u ritmu “vježbaj, jedi, vježbaj, jedi, vježbaj, jedi, spavaj”. Rezultat je nadmašio sva očekivanja, kazala je. 

Govorili joj da neće uspjeti 

Djevojci iz gradića Salisburyja u mladosti su govorili da nikada neće moći zarađivati kao glumica, a težak emotivni šok doživjela je 1989. kada ju je suprug, glumac Bruce Abbott, napustio dok je bila trudna s njihovim sinom Daltonom. Utjehu je pronašla na snimanju “Terminatora 2” – u zagrljaju redatelja. James Cameron je zbog nje ostavio suprugu, redateljicu Kathryn Bigelow.

PROČITAJTE JOŠ:  Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

– Imala sam sve, mogla sam birati uloge. No moj odgovor na iznenadni uspjeh bio je da zatrudnim i povučem se među svoja četiri zida – rekla je glumica, koja je 1993. rodila kćer Josephine.

Veza s Cameronom bila je prilično intenzivna i puna previranja.

– Tako je seksi gledati Jamesa kako sve kontrolira na snimanju. No ono što je seksi na poslu, nije nužno seksi kod kuće – opisala je glumica njihov odnos.

Bezbroj puta su se posvađali i pomirili, pa ni vjenčanje 1997. nije donijelo promjene nabolje, što je dovelo do razvoda nakon samo dvije godine. Iz razvoda joj je ostalo ‘lijepih’ 50 milijuna dolara bračne stečevine.

– Nisam ni ja bila savršena. Moje promjene raspoloženja bile su nagle i često nekontrolirane, govorila je glumica. U četrdesetim godinama doznala je da uzrok naglim promjenama raspoloženja nije samo buran temperament nego i bipolarni poremećaj.

– Bojala sam se, ali ne za zdravlje, nego za karijeru. Sve moje zapažene uloge bile su likovi snažnih, emotivnih žena, pa sam strahovala da ću uzimajući lijekove postati “normalna”, da ću ostati bez strasti, priznala je Linda, koja je poslušala liječnike i počela uzimati terapiju, što joj je pomoglo da život dovede u red i nastavi s karijerom.

Nakon “Terminatora 2” uglavnom je dobivala manje uloge pa je 2013. odlučila napustiti Los Angeles.

– Djeca su otišla svojim putem i odjednom je kuća u Santa Monici postala prevelika. Trebala sam mir, malo distance, a to sam pronašla u New Orleansu. Naučila sam ono najvažnije, voljeti sebe, izjavila je i priznala da je posljednjih 15 godina živjela u celibatu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...