Loša materijalna situacija prisiljava ljude da jedu ribu iz zagađane rijeke

- Advertisement -

Ribu iz rijeke na području Tanah Abanga love ručno izrađenom spravom u obliku mreže povezane štapovima od trske

Na stotine osoba slabijeg materijalnog stanja u Jakarti, u Indoneziji, love ribu u prljavoj rijeci na koju su povezane gradske kanalizacione cijevi i na taj način nastoje preživjeti, javlja Anadolu Agency (AA). Ribu iz rijeke na području Tanah Abanga love ručno izrađenom mrežom povezanom štapovima od trske.

 Žive u barakama na obali rijeke, a egzistenciju obezbjeđuju i prodajom sakupljenog papira ili plastičnih flaša. Oni koji ribu love u rijeci punoj otpada, ne mare za nedostatak sanitarnih uslova jer je to način da imaju obrok. Jedan od ribara koji je svaki dan na obali rijeke je i Pak Rohim.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesreća kod Varaždina: Poginula dva muškarca, kvadom upali u rijeku

“Čak i kada nema ribe iskušavam šansu. Nemam prihoda tako da za mene nije važno da li je rijeka prljava ili da li riba koju jedem šteti mom zdravlju. Ionako ne živim u čistoj okolini”, rekao je.

Jakarta,Indonezija - 20. mart 2017:Na stotine osoba slabijeg materijalnog stanja u Jakarti, u Indoneziji, love ribu u prljavoj rijeci na koju su povezane gradske kanalizacione cijevi i na taj način nastoje preživjeti  ( Adem Şalvarcıoğlu - Anadolu Agency )
Jakarta,Indonezija – 20. mart 2017:Na stotine osoba slabijeg materijalnog stanja u Jakarti, u Indoneziji, love ribu u prljavoj rijeci na koju su povezane gradske kanalizacione cijevi i na taj način nastoje preživjeti ( Adem Şalvarcıoğlu – Anadolu Agency )

Dodaje kako  preživljava skupljanjem plastičnih flaša, a novac koji bi dao za jedan obrok koristi u druge svrhe. Zagađenosti rijeke osim povećanja populacije i nedostatka infrastrukture doprinosi i otpad koji bacaju stanovnici baraka. Nedostatak infrastrukture, otpadne vode iz fabrika i urbanizacija doprinose zagađenosti okoliša čime je u Jakarti teško pronaći čistu vodu. Osim toga, obilne padavine koje traju po nekoliko mjeseci uzrokuju izlijevanje vode iz rijeke i kanalizacionih cijevi što je veliki problem po zdravlje ljudi.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...