Life

Lucas svira na starom posuđu

0

Centar Zagreba protekla je tri tjedna domaćin jako neobičnom glazbeniku imena Lucas Kobialski, mladiću koji na ulici svira ritam uz ugodne melodije na starim plastičnim i metalnim posudama, javlja Anadolu Agency (AA).

Lucas je mladić koji već osam godina neprestano putuje europskim zemljama sa svojim koferom punim starih tava, lonaca i plastičnih kanti iz kojih pomoću dvije drvene bubnjarske palice te iznimnog talenta, proizvodi uličnim prolaznicima jako ugodne i zanimljive melodije i ritmove.

Da su njegova talent i vještina posebni, a glazba koju svira ugodna, svjedoči njegov stari kofer čije se dno napuni papirnatim novčanicama i kovanicama za svega sat vremena.

Lucas je nedavno bio u Rijeci, gdje je također svirao na Korzu kako bi prikupio novac za odsjedanje u hostelu i za osnovne životne potrebe.

Ali, u Rijeci mu se dogodila nezgoda. U autobusu je izgubio svoj novčanik u kojem je bio njegov poljski pasoš. Misli da mu ga je netko ukrao, no lokalno autobusno poduzeće se baš ne trudi pomoći mu u pronalasku novčanika, kaže, pa je sada primoran nabaviti privremeni pasoš za kojeg skuplja dodatni novac.

“Pasoš ukraden u Rijeci. Nastojim prikupiti sredstva za novi”, natpis je kojeg je istaknuo na svom putnom koferu za instrumentalije i koji mu pomaže, priča, u prikupljanje veće svote novca od one koju inače uspije zaraditi svojom udaraljkaškom vještinom.

LIFE:  Zavirite u sarajevski Muzej optičkih iluzija

Lucas se rodio u SAD-u, u Philadephiji, otac mu je bio Poljak, a majka Amerikanka. Nakon spleta nesretnih životnih okolnosti, preselio se kod rodbine u Poljsku koja mu je sada matična domovina.

“Počeo sam svirajući gitaru i pjevajući na ulici, ali to mi se nije svidjelo i shvatio sam da su bubnjevi moj pravi instrument”, priča Lucas u pauzi od nastupa u zagrebačkoj Ilici.

Shvatio je da je bubnjar prije četiri godine u Francuskoj, a slušni čepići u ušima mu pomažu da mu glasne udaraljke ne izazovu glavobolju, uz to mu dodatno pomažu da bolje čuje tonove koje proizvodi i koncentriranje na melodiju.

“Većina bubnjara nije u stanju svirati melodiju na ovako velikom broju nepravilno posloženih udaraljki bez bas pedale, ali nisam ni ja jako dobar u sviranju klasičnog seta bubnjeva”, priznaje Lucas.

“Želim u Zagrebu dobiti nove dokumente, a potom imam namjeru posjetiti Split i Dubrovnik. Ostat ću u Hrvatskoj nešto dulje u sezoni, a iza toga slijede Njemačka i Švicarska”, kaže Lucas.

Izniman talent, puno rada i otvoren um dovoljni su za pristojno živjeti bilo gdje u svijetu, pa čak i kada čovjek ostane bez dokumenata, svjedoči Lucas.

Facebook komentari


Yves Saint Laurent Beauté: Novi Y Eau de Parfum

Previous article

Na Evropskom judo kupu boje BiH brane 32 takmičara

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Life