Marina Mamić, vizažistica koja oduševljava transformacijama

- Advertisement -

Mlada hrvatska vizažistica Marina Mamić oduševila je javnost svojim umijećem šminkanja i sjenčenja kojim je u više navrata samu sebe prerušila u poznate osobe. Julia Roberts je bila oduševljena, kao i neke druge osobe u koje se Marina prerušila

Zagrebačka vizažistica porijeklom iz Dervente iz BiH Marina Mamić skrenula je na sebe pažnju šire javnosti nakon što su se na društvenim mrežama pojavili njezini video i foto radovi osobnih transformacija u poznate osobe pomoću šminke i sjenila. Glumica Julia Roberts je na svom Instagram profilu podijelila Marininu transformaciju, ali oduševila je i nogometaše, Ćorluku, Modrića i Perišića, kao i regionalne zvijezde poput Željka Joksimovića i Jelene Karleuše, javlja Anadolu Agency (AA).

Marina Mamić naoko je sasvim obična djevojka iz Sesveta pokraj Zagreba, no izgled zna itekako zavarati, posebno kad je u pitanju Marina.

Rodila se u Derventi, odakle je kao trogodišnja djevojčica zbog ratnog vihora s roditeljima odselila u Njemačku. Obitelj Mamić se na kraju skrasila pokraj Zagreba. Marina ima dvije starije sestre i mlađega brata, završila je srednju trgovačku školu, no rana sklonost prema crtanju portreta odvela ju je poslije završetka srednje škole prema šminkanju i maski. Gotovo sasvim samouka, stječući znanje putem raznih internetskih tutorijala, postala je jedna od glavnih vizazištica u nacionalnom šou visoke gledanosti „Tvoje lice zvuči poznato“.

– Od Dervente, preko Njemačke do Sesveta –

U toj emisiji, Marina i njezine kolegice pomoću šminke, implantata, perika i odjeće, hrvatske estradne umjetnike uspješno pretvore u nege druge, žene u muškarce, stare u mlade i obnuto.

PROČITAJTE JOŠ:  U Jablanici zapaljeno vatrogasno vozilo koje je pokvareno stajalo na parkingu

Marina kaže kako je davno pohodila tečaj šminkanja, no kako masku nije imala priliku neposredno naučiti, nego je morala sama iznaći put do znanja, putem Youtubea ponajviše. Želja joj je u budućnosti raditi filmsku masku i dodaje da ne bi odbila poziv koji bi tražio od nje suradnju na nekom filmskom projektu. No, priznaje da je jako vezana uz obitelj i kako bi je tek dobra ponuda uspjela preseliti iz Sesveta.

Za vrijeme Europskog prvenstva u nogometu transformirala se u hrvatske reprezentativce: Vedrana Ćorluku, Luku Modrića i Ivana Perišića, pretvarala se u neke domaće zvijezde, čak i lik Izeta Fazlinovića iz poznate serije “Lud, zbinjen, normalan”, ali ipak najbrojnije su njezine transformacije u velike međunarodne zvijezde kao što su Michael Jackson, Johnny Depp, Beyonce, Rihanna… i Julia Roberts, koja je njezinu fotografiju transformacije podijelila na svom jedinom Instragram profilu.

„Bila sam šokirana kad sam oko 4 ujutro vidjela da mi je Julia Roberts podijelila sliku, jer sam tada još dovršavala transformaciju“, kaže Marina koja je potom jedva dočekala jutro da prijateljima pokaže gotov rad.

Za neke transformacije trebalo joj je do 12 sati, za neke svega četiri-pet sati, ovisno koliko su zahtjevne crte lica. Na pitanje kako radi svoje transformacije u poznate osobe, Marina kaže: „Namjestim rasvjetu, na računalu namjestim pet-šest slika osobe u koju se transformiram, kako bih imala bolji uvid u crte lica, pripremim šminku i krenem raditi, nekad i po deset sati. Koristim kameru na mobitelu umjesto ogledala.“

PROČITAJTE JOŠ:  Vozači, oprez: Privremeno zatvoren granični prelaz između BiH i Hrvatske

– Transformacije koje odišu humorom i dosjetkama –

U početku je objavljivala samo fotografije svojih radova, no kako su ljudi počeli sumnjati da se radi o Photoshopu, počela je raditi i video radove sa cijelim procesom transformacija. Njezini video radovi koje je moguće pronaći na internetu, uz fascinirajuće umijeće realne transformacije vlastitog lica ili lica prijateljica u drugu osobu, odišu humorom i dosjetkama. Marina svoj uspjeh i svoj posao na TV šou u kojem radi zahvaljuje ponajviše predanom radu, ali i vlastitoj promociji putem interneta.

Njezine video uratke pogledale su i pohvalile, osim velike Julie Roberts i hrvatskih nogometnih reprezentativaca, i regionalne zvijezde poput Jelene Karleuše, Željka Joksimovića i Milana Stankovića.

Marina Mamić trenutno je ambasadorica u regionalnom projektu koji okuplja mlade kreativce sa Balkana, za sada ih je uključeno šestero. Riječ je o Youtube kanalu naziva „Place of Creators“ na kojemu su otvorene audicije za mlade kreativce koji se bave šminkom, modom, animacijom, videom, tutorijalima, blogovima i drugim sličnim aktivnostima.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...