Matthew Perry, težak život zvijezde Prijatelja: Ne sjećam se tri godine ničega

- Advertisement -

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, David Schwimmer i Matthew Perry – Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Ross i Chandler.

Vjerojatno malo ko ne zna navedena imena, ali za one koji ipak ne znaju ponovit ćemo da je riječ o ekipi koja čini seriju ‘Prijatelji’.

Očekivano, o dugo očekivanom specijalu “Prijatelja”, u kojem se cijela ekipa okupila nakon 17 godina pauze, danima se raspravlja na svim razinama – od obiteljske do akademske.

U međuvremenu, dogodilo se puno toga, ‘Prijatelji’ su malo ostarili, ofucali se, neki su se botoksirali, udebljali, vjenčali, razveli… Ali, zajedničko im je svima da su i dalje ekstremno popularni i da zarađuju ogroman novac od serije koja je zaludila svijet. I da danas, iako nisu snimali čak 17 godina, na njihove račune od repriziranja ‘Prijatelja’ legne između 10 i 20 milijuna dolara godišnje, a za novo okupljanje navodno su dobili svi po 2,5 milijuna dolara.

Ipak, za razliku od ostatka ekipe koja i dalje djeluje ‘svježe’ strani mediji primijetili su da je Matthew Perry (Chandler Bing) tokom godina postao školski primjer onoga što slava i novac mogu učiniti od čovjeka. Mnogima je taj 51-godišnji Kanađanin najsimpatičniji lik u seriji, ali, iako on nikad nije skrivao svoje probleme s ovisnošću, gledajući novi specijal, mnogi su posumnjali u priče o tome da je već godinama čist i trijezan.

Svi su primjetili da je Perry govorio nerazgovijetno, frfljao, izgledao pomalo pijan, pa su se na društvenim mrežama pojavili brojni komentari da je taj glumac i dalje pod utjecajem droga, što je redatelj specijala o ‘Prijateljima’ Ben Winston morao javno demantirati objašnjavajući da je Perry na dan snimanja završio na hitnom stomatološkom zahvatu.

PROČITAJTE JOŠ:  U Vranduku kod Zenice otkačila se prikolica kamiona

– Ljudi su ponekad stvarno bezobrazni. Volio bih da nisu takvi. Uživao sam radeći s njim – rekao je Winston.

A da je potpuno skrenuo s ispravnog životnog puta Perry je priznao još prije 20 godina kada je u intervjuu za New York Times izjavio kako je oduvijek sanjao o tome da bude uspješan glumac. Ali i slavan. A to ga je koštalo zdravlja…

– Para mi je izlazila na uši od silne želje da budem slavan – priznao je.

S “Prijateljima” su nestale financijske brige – u prvoj sezoni dobivao je 22.500 dolara po epizodi, u trećoj 75.000, u devetoj i desetoj sezoni milijun dolara po epizodi.

Slava i blještavilo izvana bili su u popriličnom kontrastu s mrakom u privatnom životu.

– Činilo se da imam sve, u stvari sam bio usamljeni alkoholičar. Ne sjećam se tri godine, između treće i šeste sezone – priznao je u intervjuu za BBC.

  1. godine doživio je nesreću na jet-skiju i ozlijedio leđa. Dobio je snažan lijek protiv bolova…, to mu se svidilo!

– Nisam želio problem s lijekovima, ali od samog početka mi se sviđao osjećaj koji mi pružaju. Želio sam još – rekao je glumac.

PROČITAJTE JOŠ:  Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Te 1997. godine prvi je put završio na liječenju od ovisnosti. Nije potrajalo. U svibnju 2000. primljen je u bolnicu zbog teške upale gušterače, potencijalno smrtonosne posljedice alkoholizma.

– Nažalost, ni to nije bilo dovoljno da prestanem piti – rekao je Perry koji se na dan kad je pušten iz bolnice svojim Porscheom zabio u zid kuće.

Iako mu je na poslovnom planu išlo odlično, čak je odradio nekoliko fantastičnih filmskih uloga, privatni žviot je bio potpuno suprotan. Čisti mrak. Ekipa mu je bezuspješno pokušavala pomoći.

– Ne možete nekome reći da se otrijezni. To mora doći iznutra – objasnio je.

Njemu se to dogodilo 2001. godine, u veljači, dok je istovremeno snimao film “Poziv za Saru” i “Prijatelje”. U hotelu u Dallasu shvatio je da bi, ako nešto ne poduzme, “sutra mogao umrijeti”. Nazvao je roditelje i, nakon dva i pol mjeseca rehabilitacije, dovršio je snimanje filma i vratio se na set zadnje sezone “Prijatelja”.  Od tada, redovito se vraća na rehabilitacije koje su dio “kontinuiranog oporavka”, a u javnosti se to često tumači kao posrnuće.

– Imao sam mnogo uspona i padova, naučio sam mnogi iz svojih pogrešaka. No, najbolja je stvar što, ako mi alkoholičar priđe i pita me hoću li mu pomoći da prestane piti, mogu reći: Da, znam kako to napraviti, kazao je jednom prilokom Perry.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...

Od danas ponovo omogućene posjete KCUS-u

Posjete pacijentima u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS)...

Kod Bosanskog Broda pronađena petogodišnja djevojčica iz Njemačke koja je žrtva trgovine ljudima

Na području Bosne i Hercegovina, tačnije na prijelazu Bosanski...

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...