Life

Medijski izvještaji: Izraelska vojska u pripravnosti zbog mogućeg Trumpovog napada na Iran

0
Medijski izvještaji: Izraelska vojska u pripravnosti zbog mogućeg Trumpovog napada na Iran, Life.ba
Donald Trump

Izraelski mediji javljaju kako je vlada te zemlje oružanim snagama naredila punu pripravnost zbog mogućnosti da vojska SAD-a izvede napad na Iran prije nego li istekne mandat aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa, prenosi Anadolu Agency (AA).

List “Wella News“ piše kako nema preciznih obavještajnih saznanja da bi Trump mogao narediti napad na Iran prije nego li napusti Bijelu kuću, ali da izraelski zvaničnici ipak period do 20. januara i smjene u Bijeloj kući smatraju izuzetno osjetljivim.

Vlada Izraela je punu vojnu pripravnost naredila za eventualnu potrebu odbrane u slučaju da Iran direktno ili preko grupa u Siriji, Libanu i Gazi izvede napade na Izrael.

LIFE:  Video: Nacionalna garda poslana u Capitol Hill da istjera demonstrante

Neimenovani izraelski zvaničnik je kazao da bi SAD svakako trebao informirati Izrael o eventualnim udarima na Iran, ali kako u Tel Avivu strahuju da neće biti spremni za to i da su zato već podigli vojnu pripravnost.

Komanda vojske SAD-a (CENTCOM) prošle sedmice je saopćila da je na Bliski istok dopremila strateške bombardere tipa B-52H.

List “New York Times“ je nedavno pisao da je Trump na nagovor savjetnika odustao od izvođenja napada na iranske nuklearne komplekse.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like