Milanović ljubomoru prema Vučiću liječi kočijaškim rječnikom i pljuvanjem po BiH

- Advertisement -

Nije danas bilo lako hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću. Teški su to momenti kada ste puni sebe, “evropskih” vrijednosti koje vam ne priznaje Evropa. Glumi Trumpa koji ga nije bendao ni dva posto.

Nije lako biti veliki rusofil, a onda ti se pokvari avion i za deset dana ga ne možeš popraviti da odeš na paradu u Rusiju na sastanak sa Putinom.

S druge strane, predsjednik Srbije se ovih dana šepuri po regionu. Danas po Bosni i Hercegovini. I ovo što je uradio (uručio 10.000 doza vakcine kompanije AstraZeneca koje Republika Srbija donira Bosni i Hercegovini) Milanović može samo sanjati.

PROČITAJTE JOŠ:  U teškoj saobraćajnoj nesreći u Bihaću poginuo navijač NK Jedinstvo

Očigledno je to jedan od razloga da ničim izazvan, iako ga niko ništa i ni za šta nije pitao, Milanović odluči da pljune po Bosni i Hercegovini.

Milanović nije, na njegovu žalost ni po čemu ravan takmac Vučiću, ali je žalosno da zbog toga pljuje po susjednoj Bosni i Hercegovinina na kojoj iz nekog razloga uporno pokušavati bildati propali pokušaj evropskog političara kojeg Evropa ni za šta ne pita.

Možda i ovom ostrašćenom rusofilu smeta što Sarajevo i Beograd kreću trasom koju zadaju Evropska Unija i Sjedinjene Američke Države, pa uz svoj kočijaški rječnik i frustraciju prema očigledno superiornom Vučiću, pokušava pribrati neki mali šićar kod drugova iz Moskve.

PROČITAJTE JOŠ:  Sve je spremno za tradicionalni koncert ”Bajram dođe, mirišu avlije”

Podsjećamo, Milanović je upitan da komentira vladinu borbu s epidemijom  rekao da se trude, kao i sve vlade, ali da su, kako je rekao, “najuspješniji u Bosni i Hercegovini.

“Tamo niti je itko bolestan, niti itko umire, niti je itko u bolnicama, niti itko priča o tome, niti se itko cijepi. To je to”, odgovorio je predsjednik Hrvatske na pitanje novinara.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...