LifeLife news

Milanović ljubomoru prema Vučiću liječi kočijaškim rječnikom i pljuvanjem po BiH

0
Milanović ljubomoru prema Vučiću liječi kočijaškim rječnikom i pljuvanjem po BiH, Life.ba
Zoran Milanović

Nije danas bilo lako hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću. Teški su to momenti kada ste puni sebe, “evropskih” vrijednosti koje vam ne priznaje Evropa. Glumi Trumpa koji ga nije bendao ni dva posto.

Nije lako biti veliki rusofil, a onda ti se pokvari avion i za deset dana ga ne možeš popraviti da odeš na paradu u Rusiju na sastanak sa Putinom.

S druge strane, predsjednik Srbije se ovih dana šepuri po regionu. Danas po Bosni i Hercegovini. I ovo što je uradio (uručio 10.000 doza vakcine kompanije AstraZeneca koje Republika Srbija donira Bosni i Hercegovini) Milanović može samo sanjati.

Očigledno je to jedan od razloga da ničim izazvan, iako ga niko ništa i ni za šta nije pitao, Milanović odluči da pljune po Bosni i Hercegovini.

Milanović nije, na njegovu žalost ni po čemu ravan takmac Vučiću, ali je žalosno da zbog toga pljuje po susjednoj Bosni i Hercegovinina na kojoj iz nekog razloga uporno pokušavati bildati propali pokušaj evropskog političara kojeg Evropa ni za šta ne pita.

LIFE:  Neobični hobi Ivane Erdeljan: Izrađuje portrete pasa koji se mogu pomaziti

Možda i ovom ostrašćenom rusofilu smeta što Sarajevo i Beograd kreću trasom koju zadaju Evropska Unija i Sjedinjene Američke Države, pa uz svoj kočijaški rječnik i frustraciju prema očigledno superiornom Vučiću, pokušava pribrati neki mali šićar kod drugova iz Moskve.

Podsjećamo, Milanović je upitan da komentira vladinu borbu s epidemijom  rekao da se trude, kao i sve vlade, ali da su, kako je rekao, “najuspješniji u Bosni i Hercegovini.

“Tamo niti je itko bolestan, niti itko umire, niti je itko u bolnicama, niti itko priča o tome, niti se itko cijepi. To je to”, odgovorio je predsjednik Hrvatske na pitanje novinara.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like