Mostarski vatrogasci oduševili mališane

- Advertisement -

Profesionalna vatrogasna jedinica u Mostaru organizirala je prezentacije u osnovnim školama, s namjerom da se najmlađim članovima društva približi kako izgleda posao vatrogasca i s čime se sve susreću i suočavaju tijekom jednog radnog dana.

Prezentacija je održana u okviru mjeseca zaštite od požara, koji su već niz godina u našoj zemlji obilježava u listopadu. Cilje je promovritati vatrogastvo i ukazati na njegovu važnost, te upoznati građane s nesebičnim poslom vatrogasaca.

Mališani u Mostaru bili su toliko oduševljeni onim što su vidjeli, tako da ih je velika većina odmah na licu mjesta izrazila želju da u budućnosti postanu vatrogasci.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu preminula Fatima Husejnović, Srebreničanka koja je "zarobila" generala Morillona

– Sigurni smo da je sve to djeci bilo zanimljivo. Reakcije su bile odlične. Svi su nam kazali da su zadovoljni, uz pozive da ih ponovo posjetimo. U ponedjeljak smo bili u Bijelom Polju i Vrapčićima, a u utorak su nas posjetili učenici Osnovne škole Zalik koja je geografski blizu naših prostorija u Sjevernom logoru. Tog dana bilo je 120 učenika. Jučer smo bili u Gnojnicama i Blagaju, a danas ćemo u Drežnicu, kazao je šef ispostave u Sjevernom logoru Sudo Marić.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Jak požar u Sarajevu: Vatrogasci se bore sa stihijom u Novopazarskoj ulici

– Pedeset posto dječaka izjasnilo se da kad odrastu žele postati vatrogasci. Uzimali su mlazove iz naših kola, palili sirene, bilo je zaista zanimljivo. U Bijelom Polju je atmosfera bila kao na nogometnoj utakmici, dodaje.

Gradska uprava Mostara nedavno je donirala dvije cisterne mostarskim vatrogascima. Riječ je o cisternama od po pet kubika koje će itekako dobro doći za dalji rad, posebno u ljetnim mjesecima kada Hercegovinom obično haraju požari.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...