Najpoznatiji bh. tjelohranitelj celebrity ličnosti Haris Sipović – Sipa i ovaj put bio zadužen za sigurnost Sarajevo Film Festivala

- Advertisement -

Haris Sipović – Sipa je, bez dvojbe, najpoznatiji bh. tjelohranitelj celebrity ličnosti koje dolaze u glavni grad BiH. Već godinama radi na osiguranju VIP ličnosti Sarajevo Film Festivala, a to se desilo i na 27. SFF-u koji se završava večeras i gdje je sa dosta uspjeha vodio osiguranje ovog eminentnog događaja. Ovo je velika čast i povjerenje koje je dobio od direktora festivala Mirsada Purivatre.

Piše:Edin Isanović

Inače, Haris se ovim poslov bavi 20 godina i čuvao je mnoge poznate ličnosti koje su dolazile u grad na Miljacki, a pojedine na prethodnim Sarajevo Film Festivalima.

”To je velika čast, ali i obaveza. No, uz maksimalnu posvećenost, posao je odrađen kako treba. Već nekoliko godina vodim obezbjeđenje SFF-a, kao i VIP osobe gdje sam bio zadužen za njihovu sigurnost”, kaže Sipović za Life.ba.

Sipović je osiguravao najpoznatije svjetske zvijezde

Roberto Cavalli, James Blunt, Benicio del Toro, Angelina Jolie, Morgan Freeman, Michel Platini, Eric Cantona, Nj.E. Sultan Bin Ali Al-Khater, Vincent Tan, Chris Brown, Asher Monroe, Jerry Weintraub, Felix Sturm alias Adnan Ćatić, Edin Džeko, Željko Joksimović, Zdravko Čolić, Dino Merlin, Sanela Jenkins, Hasan Salihamidžić, Paolo Sousa, Dejan Stanković,Tim Roth, DJ Solomun,Chris Brown, Nguyen Hoai Nam … samo su neki od poznatih koje je u gradu podno Trebevića osiguravao ovaj poznati Sarajlija. Također, radio je na osiguranju utakmica NSBiH i FK Sarajevo. Imao privilegiju da upozna brojne glumačke, muzičke i sportske zvijezde. Ne krije zadovoljstvo što je s nekima postao i prijatelj.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu nestao Fuad Hadžihasanagić (75), posljednji put viđen na Vratniku

Također, od strane ekipe koja je nedavno organizovala koncert Dine Merlina u Crnoj Gori, Sipović je bio pozvan da vodi sigurnost s obzirom da je bio događaj visokog značaja zbog VIP gostiju koji su prisustvovali. Kao i svaki put – posao je odradio perfektno.

Sipović je često naglašavao kako je posao ličnog pratioca veoma zahtjevan, te da svake sekunde mora biti maksimalno skoncentrisan. Haris je zaposlen u Agenciji Securitas gdje je vođa timova. Kaže kako su timovi edukovani za pratnju VIP ličnosti.

‘’Važno je redovno održavati formu, a naša firma ulaže u obrazovanje. Šalju nas i van granica BiH kako bi stekli što više znanja. Vodi se računa i o najsitnijim detaljima. Iskoristio bih prilku da se zahvalim direktorima Edinu Hukiću i Valdinu Jažiću’’, dodaje Sipović.

PROČITAJTE JOŠ:  Sve je spremno za tradicionalni koncert ”Bajram dođe, mirišu avlije”

https://youtu.be/j3Mp2vW8CNg

Podrška porodice je ključna

Trenutno radi na obezbjeđenju katarskog ambasadora – Nj.E. Sultan Al-Khater.

”Ambasador se pokazao kao veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i voli našu zemlju. Ogromna je čast i privilegija raditi s njim. Radi se o sjajnoj osobi i vrhunskom profesionalcu u poslu ”, rekao je Sipović.

Također, Sipović je član ‘Extreme Sport Sarajevo’. Tako održava formu. Inače, kolektiv se bavi svim extremnim sportovima, ali je najveći fokus baziran na paraglajdingu. Mirvad Zenuni  je predsjednik ovoga kluba, a on je upoznao Harisa o svim čarima ovog sporta.

Za kraj treba naglasiti kako poslovne uspjehe ostvaruje zbog ogromne podrške supruge Lejle.

”Najveće bogatstvo je porodica i njima dugujem veliku zahvalnost. Bez njih ne bih bio ovo što danas jesam”, zaključio je Sipa razgovor za Life.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...