Narednih dana pretežno oblačno vrijeme, snijeg na planinama

- Advertisement -

Kao i u prvim danima ove godine i narednih dana snijeg i ‘minusi’ mogu se vidjeti samo na planinama, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Hercegovini i u nižim područjima Bosne preovladavat će pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Magla u Bosni i umjereno da jako jugo u Hercegovini na momente će zahtijevati više opreza u saobraćaju.

Od petka i za dane vikenda očekuje se pad temperature zraka praćen snijegom u Bosni ali i u višim područjima Hercegovine.

PROČITAJTE JOŠ:  Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Minimalne jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od -3 do 3, na jugu zemlje od 3 do 8 stepeni, a maksimalne dnevne temperature između 2 i 8 u Bosni do 12 stepeni u Hercegovini. U petak i za dane vikenda maksimalne temperature kretat će se od -3 do 4 u Bosni, do 8 stepeni na području Hercegovine.

U periodu od 11. do 18. januara prema raspoloživim prognostičkim modelima prognozira se stabilizacija vremenskih prilika u BiH. Preovladavat će promjenjivo oblačno, djelimično sunčano sa mrazom u Bosni i burom u Hercegovini.

PROČITAJTE JOŠ:  Simpatičan prizor na Vilsonovom šetalištu: Pačići krenuli u baštu kafića

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu -8 i -2 u Bosni, do 3 u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između -4 i 2 u Bosni, na jugu Hercegovine do 5 stepeni, navodi se u saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...