Narednih dana promjenljivo vrijeme s temperaturama do 36 stepeni

- Advertisement -

Sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost i mogućim lokalnim pljuskovima očekuje se narednih dana u Bosni i Hercegovini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Temperature zraka izmjerene u 8 sati na Bjelašnici je iznosila devet stepeni, Ivan Sedlu 15, Sarajevu i Sokoca 17, Bihaću i Tuzli 18, Banja Luci, Bugojnu i Doboju 19, Bijeljini, Gradačcu, Grudama, Livnu i Sanskom Mostu 20, Širokom Brijegu 21, Trebinju 22, Neumu 23 i Mostaru 24 stepena, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne prolazno je moguć poneki pljusak na istoku i dijelu centralne Bosne. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su izgledni jači lokalni pljuskovi s grmljavinom.

PROČITAJTE JOŠ:  Policija u Austriji objavila fotografije žena koje se dovode u vezu s nestankom djevojčice Danke Ilić

U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu zemlje do 33 stepena.

Drugog dana vikenda u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti dosta magle ili niske naoblake. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32, na jugu zemlje do 35 stepeni.

U ponedjeljak će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. U poslijepodnevnim satima moguć je rijedak lokalni pljusak.

PROČITAJTE JOŠ:  Poznati identiteti žene i trogodišnjeg djeteta, koji su izvučeni iz Miljacke

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stepeni.

U utorak prije podne se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Razvojem oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje su izgledni lokalni pljuskovi s grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19, na jugu zemlje do 24 stepena.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33, na jugu zemlje do 35 stepeni.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...