Navršava se 10 godina od smrti Davorina Popovića

- Advertisement -

Davorin Popović, legendarni Pjevač, član Indexa od 1964. do njihovog kraja, umro je 18. 6. 2001. godine u rodnom Sarajevu.

Imao je 55 godina i Davor, Davorin, Pimpek, Dačo, Pjevač mogao je pjevati još. I, zapravo, on pjeva i pjevat će dokle god pjesme njegove žive u nama. Svi koji su ga poznavali reći će da je život slavio u svakom trenutku i koliko god je veličan kao zvijezda, bio je sasvim obični čovjek. Raja, kako bi u njegovom Sarajevu kazali.

PROČITAJTE JOŠ:  Jaki udari vjetra srušili krovove s nekoliko objekata u Sarajevu

Ovo je ideja vodilja specijala radijske emisije RSG-a “100 vječnih”, koja će, u redovnom terminu petkom od 21 sat, u izdanju od 17. 6. biti posvećena Davorinu i veličanstvenim pjesmama koje je otpjevao.

Od prve snimke “Dječak iz obične ulice” iz davne ’65., preko klasika kao što su “Plima”, “Negdje na kraju u zatišju”, “Hej, ti”, “Da sam ja netko”, “Svijet u kome živim”, “Sanjam”, “Bacila je sve niz rijeku”, “Sve ove godine”, “Modra rijeka”, pa do tradicionala “Snijeg pade, na behar na voće” s posljednjeg albuma “Kameni cvjetovi” iz 1999. – sve su to pjesme s kojima su Indexi, zahvaljujući i Davorinovom jedinstvenom pjevanju, ušli u vječnost.

PROČITAJTE JOŠ:  Nakon pucnjave na Baščaršiji, oglasila se sarajevska policija

U organizaciji Direkcije muzičke nagrade Indexi, u subotu, 18. 6. u 11:30 h, Dačini će prijatelji i bliski suradnici na njegov grob na Barama položiti cvijeće.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...