Novinar Mimo Šahinpašić u kritičnom stanju, nužan novac za novu transplantaciju bubrega

- Advertisement -

Zdravstveno stanje novinara Mime Šahinpašića je veoma teško i smješten je na Kliniku za nefrologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Nakon transplantacije koja je obavljena skoro prije 17 godina, Mimi je iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega.

Mimo Šahinpašić, foto: OBN
Mimo Šahinpašić, foto: OBN

Sa veoma velikim vrijednostima uree i kreatinina je hitno smješten u bolnicu. Prema informacijama koje su saopćene, funkcija transplantiranog bubrega je totalno prestala. Kako je rekao dr. Almir Čehajić, sa UKCS-u na Odjelu nefrologije, poduzete su sve potrebne mjere i Mimi je ponovno uspostavljena funkcija bubrega dijaliznim putem, prenosi Anadolija.

PROČITAJTE JOŠ:  Katolici slave veliki blagdan: Uskršnja misa u katedrali Srca Isusova okupila vjernike uz pjesmu i molitvu

Poslije nekoliko obavljenih dijaliza Mimo se osjeća malo bolje, ali i spoznaja da poslije silne borbe za život i transplantacije od prije skoro 17 godina, njegova jedina mogućnost je retransplantacija bubrega. Stoga su putem Otvorene mreže Bosanci i Hercegovci, sugrađani i svi dobri ljudi, pozvani da se uključe da ponovo spasu Mimi život.

Upute za pomoć Mimi Šahinpašiću mogu se ostvariti pozivom na jedinstvene telefonske brojeve sva tri operatera u BiH 1330 i 1350 doniranjem dvije KM. 

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu nestao Fuad Hadžihasanagić (75), posljednji put viđen na Vratniku

U Bosni i Hercegovini novčane uplate se mogu ostvariti putem Otvorene mreže, Hamdije Čemerlića 21, Sarajevo (primalac), Sberbank d.d. Sarajevao na broj računa 1401010022091880, svrha donacija za liječenje – Mimo Šahinpašić. 

Iz inostranstva se uplate mogu ostvariti putem Otvorene mreže, Hamdije Čemerlića 21, Sarajevo (primalac), Sberbank d.d. Sarajevo (banka), na broj računa 5030120-220918, BA 39 1401010022091880 (IBAN), SABRBA 22 (SWIFT), svrha donacija za liječenje – Mimo Šahinpašić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...