Ovogodišnji Mostarski strip vikend u znaku domaćih autora

- Advertisement -

Ovogodišnje izdanje Mostarskog strip vikenda održat će se 3. i 4. listopada u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a zbog epidemiološke situacije ova godina proteći će bez prisustva stranih autora.

Ljubitelji stripa imat će priliku družiti se s domaćim autorima Miloradom Vicanovićem – Mazom, Midhatom Midom Kapetanovićem, Zoranom Hercegom, Berinom Tuzlićem, Lanom Šator, Filipom Andronikom, Zdravkom Cvjetkovićem, Ismetom Erdićem Erdom, Osmanom Hajdarevićem, najavili su organizatori udruga MoStrip.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Udruga MoStrip rodila se iz neformalnih druženja mostarskih ljubitelja stripa. Na tim druženjima bilo je dosta priče o trenutnom položaju stripa u društvu kao medija i grane umjetnosti, ali i o negativnom trendu u kulturi i pismenosti općenito.

“Naša ideja je bila približiti marginaliziranu strip kulturu širem čitateljskom krugu. Cilj nam je bio predstaviti strip mladima kao jedan šaren i ekspresivan medij te ih potaknuti na čitanje i možebitno bavljenje istim, a kod starijih probuditi neke uspavane osjećaje i vratiti ih stripu. Organiziranje strip festivala je bio najbolji način na pokušamo naš naum pretvoriti u djelo”, priopćili su iz udruge MoStrip.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični...

Upitan opstanak Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

Rukovodstvo Nacionalne i univerzitetske biblioteke se zbog nedavnih, kako...