Pjevaču heavy metal grupe Megadeth dijagnostikovan rak grla

- Advertisement -

Dave Mustaine, frontmen legendarnog heavy metal benda Megadeth, boluje od raka grla. Tu vijest je potvrdio i sam muzičar na svojim socijalnim mrežama, najavivši otkazivanje gotovo svih zakazanih nastupa za 2019. godinu.

“Dijagnostikovan mi je rak grla. To je nešto što se mora poštovati i s čim se moram suočiti, ali i ranije sam se susretao sa preprekama. Sarađujem sa doktorima, imamo plan tretmana, a oni vjeruju da bi mogao biti 90% uspješan. Već sam počeo sa liječenjem. Nažalost, zbog ovoga moram otkazati većinu nastupa ove godine. Megacruise turneja će se dogoditi, a o svemu ćemo obavijestiti fanove putem naše oficijelne stranice. Megadeth će na turneju što prije” – poručio je pjevač na svom facebook profilu.

PROČITAJTE JOŠ:  Danas je Međunarodni dan žena: Budite voljene i sretne svaki dan

Dave je kazao kako zajedno sa ostatak benda – Kikom, Davidom i Dirkom, radi u studiju na nastavku albuma Dystopia za koji jedva čeka da ugleda svjetlost dana. Zahvalio se porodici, doktorima, članovima benda i svima koji se trenutno brinu za njega i njegovo zdravstveno stanje. “Vidimo se ubrzo” – poručio je.

https://www.instagram.com/p/By0MtIyAy5T/?igshid=pflsf7qfohja

Od 1981. do 1983. Dave Mustaine je bio član Metallice, a potom je oformio svoj bend Megadeth s kojim je stekao svjetsku slavu i kultni status u heavy metal svijetu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...