Podgorica u prazničnoj atmosferi: Mali drveni grad na Trgu nezavisnosti prepun posjetilaca

- Advertisement -

Poput najvećih svjetskih gradova koji se potrude da u susret Novoj godini najbolje okite centralne trgove, ove godine slično je uradila i gradska uprava Podgorice.

Organizovanjem prvog podgoričkog pazara na Trgu nezavisnosti, građani glavnog grada Crne Gore, ali i brojni posjetioci uživaju u prednovogodišnjoj atmosferi, javlja Anadolu Agency (AA).

Postavljanjem malih drvenih kućica na Trgu nezavisnosti, uz kićenje jelke i organizovanjem muzičkih programa, prvi podgorički pazar poprimio je simpatije Podgoričana, koji po prvi put imaju priliku da uživaju u kulturnim i muzičkim programima u samom centru grada 23 dana.

Manifestacija podgorički praznični pazar, koja je osmišljena s ciljem da stanovnici i posjetioci Podgorice praznične dane provedu u atmosferi koja je u najvećim svjetskim gradovima inače prisutna u ovom periodu, počela je 19. decembra, na Dan oslobođenja Podgorice i trajaće do 10. januara 2019. godine.

– Mali drveni grad –

Ono što je novina u odnosu na organizovani program prethodnih godina jesu postavljene male drvene kućice, koje služe kao štandovi na kojima se mogu kupiti kafa, čaj, kuvano vino, ali i razni suveniri, domaći gastronomski proizvodi i umjetnički proizvodi crnogorskih umjetnika.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu preminula Fatima Husejnović, Srebreničanka koja je "zarobila" generala Morillona

Građani i posjetioci iskazuju zadovoljstvo načinom organizovanja novogodišnjeg programa. Posebno se raduju najmlađi, koji se druže sa animatorima tokom cijelog dana.

“Ovo je trebalo Podgorici, jer građani su bili primorani da idu u šoping centre, u zatvorene prostore. Posebno je ovo pogodno za ljude koji imaju djecu, jer svaki dan se može izaći, šetati i kvalitetno provesti vrijeme”, kaže Ivana iz Podgorice, koja je posjetila podgorički pazar s djecom.

PROČITAJTE JOŠ:  Vozači, oprez: Privremeno zatvoren granični prelaz između BiH i Hrvatske

Svakodnevno se u prijepodnevnim časovima organizuju predstave i koncerti za djecu, dok se u večernjim terminima organizuju kulturni, muzički i umjetnički programi za odrasle.

Nedaleko od Trga nezavisnosti, u Njegoševom parku, postavljeno je i klizalište koje zaokružuje priču o podgoričkoj zimskoj prazničnoj idili.

– Bogat novogodišnji program –

Podgoričane i goste, one najmlađe, ali starije, očekuje bogat program za doček Nove godine. Dječiji novogodišnji koncert biće održan 31. decembra od 12 do 14 sati. Za doček Nove godine na Trgu nezavisnosti nastupiće Dejan Cukić i crnogorski sastav Perper.

Prvog dana 2019. godine nastupiće sastav “Mladi džezeri”, a u večernjim satima kvartet “Boro i prijatelji”, a nakon njih sastav “Trio gušt”.

Drugog dana 2019. publiku će zabavljati Andrea Demirović i Akademija bend, dok će noć završiti nastupom “Atomskog skloništa”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...