Predstava ‘Mladi u doba korone’ u subotu na sceni BNP Zenica

- Advertisement -

Predstava “Mladi u doba korone” bit će odigrana u subotu, 6. februara na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Riječ je o koprodukcijskom projektu Studio Teatra i BNP-a Zenica koji je realiziran uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT.

Predstava govori o životu i smrti, borbi i ratu sa koronom, ali na jedan tragikomičan način. Puna je emocije, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo akademik Dževad Jahić

-Mladi bi trebali pogledati predstavu jer će se sigurno poistovijetiti sa akterima na sceni, njihovim pričama koje su generacijske. Roditelji bi trebali pogledati predstavu jer na taj način će sigurno bolje razumjeti kroz šta su prolazila i još uvijek prolaze njihova djeca. Odličan tekst, sjajna gluma i briljantno vođenje glumaca na sceni je garant dobre predstave – navode iz Studio Teatra.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo akademik Dževad Jahić

Režiju potpisuje Lana Delić, dok je autor teksta Mirza Begović. Autorsku muziku potpisuje Ernad Bihorac, a producent predstave je Nusmir Muharemović.

U predstavi igraju Hena Husić, Danko Damjanović, Lea Zećević, Ajla Smajić, Elma Hasanspahić, Ajna Kadrić, Sven Zrnić, Ibrahim Tatar, Tarik Lemeš i Merima Medžić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični...