Life

Priznanje ‘Ključ Grada Sarajeva’ bit će dodijeljeno princu Albertu II od Monaka

0
Priznanje ‘Ključ Grada Sarajeva’ bit će dodijeljeno princu Albertu II od Monaka, Life.ba
Albert II Prince of Monaco at the Elysee Palace, in Paris, France. According to a statement from Monaco's Royal Palace on Thursday, Prince Albert tested positive for new coronavirus known as COVID-19. ( Julien Mattia - Anadolu Agency ) - AA

Gradsko vijeće Sarajeva donijelo je odluku da priznanje „Ključ Grada Sarajeva” dodijeli princu Albertu II od Monaka.

Naime, pod pokroviteljstvom princa Alberta II, EYOF 2019 u Monacu proglašen je akcijom godine, koja je učinila značajne korake naprijed u primjeni diplomatije kroz sport, što je imalo značajne efekte na promociju bh. sporta u međunarodnim krugovima i dokaz da Sarajevo i BiH mogu praviti događaje vrijedne pažnje evropske i svjetske javnosti.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je obrazložio da dolazak u Sarajevo i podrška princa Alberta II ima nemjerljiv značaj za promociju bh. sporta i Olimpijskog komiteta BiH, kako je i sam više puta naglašavao da je sport idealna prilika za promociju mira i približavanje zajednica.

Učestvovao je na pet Zimskih olimpijskih igara od 1988. do 2002. godine kao član nacionalne bob momčadi. Član je Međunarodnog olimpijskog odbora od 1985. godine i predsjednik Monegaškog olimpijskog odbora.

LIFE:  SAD: Od COVID-19 do sada umrlo više od 360.000 ljudi

Ključ Grada Sarajevo dodjeljuje se za promociju, podršku i unapređenje sporta, sportskih aktivnosti Grada i BiH na međunarodnom planu.

Skaka je naglasio da je dodjela priznanja ‘Ključ Grada Sarajeva’ kruna i najbolji način da se Sarajevo kao glavni grad BiH simbolično oduži princu Albertu II za nesebičnu pomoć, zalaganje za razvoj i očuvanju civilizacijskih vrijednosti i očuvanje i promociju mira.

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like