Life

Prvi čovjek WHO-a pozvao čelnike zemalja da budu spremni protiv koronavirusa

0
MUNICH, GERMANY - FEBRUARY 15: World Health Organization (WHO) general director Tedros Adhanom Ghebreyesus makes a speech during the 56th Munich Security Conference at Bayerischer Hof Hotel in Munich, Germany on February 15, 2020. ( Abdulhamid Hoşbaş - Anadolu Agency )

Predsjednik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus je pozvao čelnike zemalja da budu spremni u borbi protiv opasnog koronavirusa (Covid-19) koji se pojavio u Kini te se kasnije proširio i na druge zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

U obraćanju na 56. Sigurnosnoj konferenciji u Minhenu (MSC 2020), Ghebreyesus je istakao da osjeća zabrinutost i zbog porasta broja zaraženih smrtonosnim virusom.

Naglasio je da je WHO formirao međunarodni tim koji blisko sarađuje s kineskim kolegama kako bi bolje shvatili epidemiju virusa.

“Nemoguće je predvidjeti u kojem će se smjeru kretati ova epidemija”, rekao je Ghebreyesus te je apelovao na predstavnike zemalja da poduzmu sve potrebne mjere kako bi adekvatno odgovorili na prijetnju.

LIFE:  Venecija - Najstariji kafić na svijetu slavi 300 godina

Do sada je od posljedica zaraze koronavirusom umrlo 1.527 osoba, dok je broj zaraženih premašio 67 hiljada.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio i brzo proširio u kineskom gradu Wuhanu, a slučajevi zaraze potvrđeni su u više od 20 zemalja širom svijeta.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je stanje globalne opasnosti, a brojne aviokompanije obustavile su letove ka Kini.

Facebook komentari


Moda i Formula 1: Zbogom Scuderia Toro Rosso – Stigao je Scuderia AlphaTauri

Previous article

Sparsi preko Leotara do finala Kupa i meča s Igokeom

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Life