Prvi Novogodisnji dječiji festival socijalne inkluzije ”Snježana i 77 patuljaka” u BiH

- Advertisement -

Udruženje za podršku ideja “Kul-Tur”  u nedelju 18.12. 2016. godine, u Domu Mladih centra Skenderija, od 12:00 – 15:00 sati, organizuje veliku novogodišnju dječiju manifestaciju  „Snježana i 77 patuljaka-Socijalna inkluzija. Teatarski performansi, ples, igre, pjesma, sport, dječije modna revije, interaktivne radionice i igrokazi, samo su dio bogatog programa koji smo pripremili. Sva djeca su dobrodošla na manifestaciju u kojoj će učestvovati mnogobrojna udruženja sa posebnim potrebama iz cijele BiH i njihovi vršnjaci.

”Cilj manifestacije je da djecu sa posebnim potrebama pred predstojeće novogodišnje praznike interaktivno uključimo u bogat zajednički program sa njihovim vršnjacima pod  jedan krov. Na taj način kod djece sa posebnim potrebama želimo dokazati koliko su bitni članovi naše društvene zajednice, a ukazati njihovim vršnjacima koliko su njihovi drugari iz „drugačijeg svijeta savršeni. ”– ističe Emina Vukičević, idejni tvorac projekta i predsjednica Skupštine Udruženja za podršku ideja ”Kul-Tur”.

PROČITAJTE JOŠ:  Prijeteći nožem, iz trgovine oteo novac i nestao bez traga

Zahvaljujući partnerima projekta Medis, BH Telecom, Centra za sport i rekreaciju, Panda, Podravka, Rmedia i dr. za prisutne su obezbijeđeni mnogobrojni pokloni i paketići. Metodom izvlačenja iz bubnja, jedno dijete sa posebnim potrebama i jedan roditelj će biti nagrađeno i putovanjem u Disnyland, poklonom partnera projekta V.I.P. Travels.

Ilustracija
Ilustracija

Želeći da naprave što autentičniju manifestaciju, voditelji programa će biti kostimirani likovi iz bajki. U programu će učestvovati Udruženja:”Mjedenica”, ”Bjelave”, ”Lektori i komunikolozi BiH”, „Drugačiji svijet“,Udruženje za podršku ideja „Skakavac“, Aleksina radionica, KUD Proleter, Fudbalski klub Respekt, KK Stari Grad, „Duga“, „Perspektiva“i dr. U okviru programa će biti organizovane dvije dječije modne revije dizajnera Svjetlane Vuković Cece i Diaza Kove.

PROČITAJTE JOŠ:  Stravičan sudar kod Kalesije: Povrijeđene četiri osobe

Svojim nastupima  manifestaciju će upotpuniti i umjetnici: Mladen Jeličić Troka, Amara Mistrić, Gordan Dizdarević Grk, Adis Škaljo, Fuad Backovvić Deen, Adi Vatrić, Dunja Fazlić, Sanjin Fazlić i dr.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...