Life

Pune ruke posla za Gorsku službu spašavanja (GSS) u BiH

0

Pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) u BiH proteklog su vikenda imali pune ruke posla.

Sedamdesetpetogodišnji hrvatski državljanin P. V., nakon što se izgubio u nedjelju na planini Kamešnici kod Livna, spašen je jutros oko 8 sati, priopćeno je iz GSS-a BiH.

Pripadnici Gorske službe spašavanja HBŽ-a i Hrvatske gorske službe spašavanja krenuli su u akciju potrage i spašavanja s obje strance granice iz četiri pravca. S nestalim je ostvaren telefonski kontakt i uz pomoć navođenja spašavatelja spustio se jutros oko 8 sati se do najbliže ceste.

U jutarnjim satima u nedjelju HGSS Čitluk dobila je dojavu kako se na brdu Križevac pored Međugorja nalazi ženska osoba bez svijesti. Tim od osam gorskih spašavatelja uputio se na Križevac, pronašao irsku državljanku M. M., obavio medicinski pregled, zbrinuo je i transportirao do ambulantnog vozila Malteške ambulante.

LIFE:  Dobar brak čuva srce

Gorski spašavatelji Saveza gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini, na poziv kolega iz GSS stanice Dubrovnik, priključili su se sinoć akciji stijenskog spašavanja kod Dubrovnika. Istovremeno, gorski spašavatelji iz BiH krenuli su noćas prema otoku Mljetu gdje je u tijeku višednevna akcija potrage za nestalom slovenskom državljankom. U akciji su i proteklih dana sudjelovali pripadnici GSS u BiH.

Na poziv Civilne zaštite HNŽ ronioci gorske službe spašavanja krenut će u ponedjeljak ujutro u potragu za tijelom utopljenika u Jablaničkom jezeru. U akciji će sudjelovati 6 ronioca Interventne spasilačke službe Mostar.

Facebook komentari

NASA planira poslati prvu ženu na Mjesec

Previous article

Ove subote specijalno izdanje Brown Sugar RnB: Zabava uz zalazak sunca na bazenu u Sarajevu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Life