Life

Pušten u promet kružni tok na Pofalićima, očekuje se znatno smanjenje gužvi

0
Pušten u promet kružni tok na Pofalićima, očekuje se znatno smanjenje gužvi, Life.ba

Novoizgrađeni kružni tok na spoju ulica Hamdije Čemerlića – Put života u sarajevskom naselju Pofalići otvoren je danas, koji će poboljšati provoznost i funkcionalnost te raskrsnice i rasteretiti saobraćaj.

Na otvoranju je naglašeno da se radi o jednom od strateških projekata Općine Novo Sarajevo, a općinski načelnik Nedžad Koldžo je kazao da je taj kružni jedan od najvećih na području kantona, s obzirom da obuhvata 18 ulaznih i izlaznih saobraćajnih traka.

– Općina je napravili veliki broj velikih projekata, izgradila ambulante i dvorane, ali ovaj kružni tok se definitivno svrstava u velike projekte – istakao je Koldži i dodao da su brojne komplikacije pratile izgradnju.

Naveo je da su pet godina intenzivno radili na realizaciji ideje i projekta.

– Saobraćajnim problemima smo dali veliki značaj, a ovaj je bio u vrhu prioriteta. Ova lokacija je pravila velike gužve, pogotovo ujutro i poslije podne – rekao je Koldžo.

LIFE:  [foto] Sarajevo: Nakon ublažavanja restriktivnih mjera grad nešto življi, otvorene brojne prodavnice

Otvaranju je prisustvovao i kantonalni ministar saobraćaja Adi Kalem koji je pohvalio projekt i saradnju s Općinom Novo Sarajevo i Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo.

Najavio je da će nakon ovog projekta krenuti u izgradnju podzemne garaže kod Hitne pomoći, u naselju Pofalići.

– Pomažemo svim stanovnicima, da imamo bolje uslove u kantonu – naglasio je Kalem.

Ukupna vrijednost realizacije ovog projekta je 1.500.000 KM, od čega je Općina Novo Sarajevo osigurala 700.000 KM, a Direkcija za puteve KS 800.000 KM.

Otvaranje kružnog toka upriličeno je u povodu obilježavanja 16. maja – Dana Općine Novo Sarajevo i godišnjice Pofalićke bitke, piše Fena.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *