Ramić: Sankanje niz Trebević vraća stari duh Sarajeva

- Advertisement -

U organizaciji facebook stranice ”Za početak rada Sarajevske žičare”, čiji je osnivač Nedim Ramić, danas su se brojne Sarajlije okupile na Trebeviću kako bi proveli dan u sankanju.

Na taj način željeli su da se prisjete nekih starih vremena kada su se spuštali niz padine ove olimpijske planine.

Piše: Edin Isanović

”Prezadovoljan sam kako je sve prošlo. Mladi su istinski uživali u zimskim čarolijama. Sarajevskom žičarom su stigli do Trebevića, a spuštali su se sankama. Ovo je organizovano za raju, za osobe koje istinski žele uživati u zimskim radostima, baš onako kako smo mi to radili u mladosti. Sankanje niz Trebević vraća stari duh Sarajeva. Organizator ove manifestacije je facebook stranica ‘Za početak rada Sarajevske žičare’ i ovom prilikom bih se zahvalio svim svojim prijateljima i članovima pomenute stranice koji su pomogli da sve protekne u najboljem redu”, istakao je za Life.ba Ramić.

Dodaje kako je start bio na gornjoj stanici Trebevićke žičare, a takmičari su napravili pauzu kod Čoline kape gdje su se ugrijali uz besplatan čaj i grah.

PROČITAJTE JOŠ:  Nakon Irana: Napade na Izrael također pokrenuli Jemenski Huti i Hezbolah

”Mislim da svi nose lijepe dojmove sa Trebevića i volio bih da ovo preraste u tradiciju. Najvažnije je da su djeca bila zadovoljna i da su uživali što se moglo vidjeti. Pamtim da smo mi u mladosti uzimali sanke i spuštali se niz Trebević ili sokake Starog Grada gdje sam odrastao. Ova opština možda djeluje skučeno, ali ima veliko bogatstvo i potencijal”, kazao je Ramić koji je od opštine Stari Grad svojevremeno dobio zahvalnicu za razvoj aktivnosti.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...