Life

Ramić: Sankanje niz Trebević vraća stari duh Sarajeva

0

U organizaciji facebook stranice ”Za početak rada Sarajevske žičare”, čiji je osnivač Nedim Ramić, danas su se brojne Sarajlije okupile na Trebeviću kako bi proveli dan u sankanju.

Na taj način željeli su da se prisjete nekih starih vremena kada su se spuštali niz padine ove olimpijske planine.

Piše: Edin Isanović

”Prezadovoljan sam kako je sve prošlo. Mladi su istinski uživali u zimskim čarolijama. Sarajevskom žičarom su stigli do Trebevića, a spuštali su se sankama. Ovo je organizovano za raju, za osobe koje istinski žele uživati u zimskim radostima, baš onako kako smo mi to radili u mladosti. Sankanje niz Trebević vraća stari duh Sarajeva. Organizator ove manifestacije je facebook stranica ‘Za početak rada Sarajevske žičare’ i ovom prilikom bih se zahvalio svim svojim prijateljima i članovima pomenute stranice koji su pomogli da sve protekne u najboljem redu”, istakao je za Life.ba Ramić.

Dodaje kako je start bio na gornjoj stanici Trebevićke žičare, a takmičari su napravili pauzu kod Čoline kape gdje su se ugrijali uz besplatan čaj i grah.

LIFE:  Miho Đekić, Japanka iz Dervente baštinu BiH promoviše u Japanu

”Mislim da svi nose lijepe dojmove sa Trebevića i volio bih da ovo preraste u tradiciju. Najvažnije je da su djeca bila zadovoljna i da su uživali što se moglo vidjeti. Pamtim da smo mi u mladosti uzimali sanke i spuštali se niz Trebević ili sokake Starog Grada gdje sam odrastao. Ova opština možda djeluje skučeno, ali ima veliko bogatstvo i potencijal”, kazao je Ramić koji je od opštine Stari Grad svojevremeno dobio zahvalnicu za razvoj aktivnosti.

Facebook komentari

Sarajevo prošle godine posjetilo 573.227 turista iz 167 država

Prethodni članak

Mandžukić vjerovatno izvan terena mjesec dana

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Life