Raste internet prodaja sex igračaka i pomagala

- Advertisement -

Rjeđe izlazimo vani jer barovi i restorani rade skraćeno, a mjere fizičke distance baš i ne dozvoljavaju da se rode neka nova poznanstva. Druženje sa Tindera ostaje uglavnom u online sferi, a s obzirom da se uglavnom radi od kuće, mnogi i parovi ali i samci  imaju više vremena na raspolaganju za bavljenje drugim aktivnostima. Da li je sex jedna od njih?

Prema podacima inžinjera za seksualni wellness, kompanije Dame Products (SAD), koja je udovostručila prodaju svojih proizvoda, izgleda jeste!

“Internet prodaja sex igračaka i pomagala porasla nam je za 43% od početka pandemije, tačnije od 14. marta 2020.”, kaže Alexandra Fine, CEO Dame Productsa, i ističe kako to sigurno najviše veze ima sa novonastalom situacijom.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija kod Prnjavora, poginuo vozač

Mišljenja je kako sekusalnost čini osnovu našeg ukupnog blagostanja, a činjenica da upravo sada ljudi više izdvajaju novac za proizvode koji im omogućavaju samozadovoljavanje i istraživanje vlastitiog tijela, to i potvrđuje.

Inače, kompanije koje se bave prodajom sex igračaka jedne su od rijetkih koje napreduju u vrijeme korona krize.

“Nisam pretjerano iznenađena činjenicom da se upravo sada naši proizvodi više prodaju nego ranije”, otkriva Emily Wright, koja radi u laboratoruju ove kompanije i dodaje “Možda mislimo da je sex trenutno posljednja stvar koja nam pada na pamet, ali donosi takvo olakšanje i smanjenje stresa i zato ipak nije.”

PROČITAJTE JOŠ:  Bijeljina: Radnik pao sa četiri metra visine

Naučna istraživanja ukazuju da sex može podići imuni sistem, a zdravstvene institucije danas imaju posebne preporuke. Tako na stranici Odjela za zdravstvo grada New Yorka stoji da je samozadovoljavanje u vrijeme pandemije najsigurniji vid sexa, a potom onaj sa stalnim partnerom.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...