Red Bull MEO: Upoznajte “Nekog Lika”, svjetskog viceprvaka u Clash Royaleu

- Advertisement -

Nakon više od pet mjeseci globalnog prvenstva koje je ugostilo neke od najboljih mobile eSport igrača u Clash Royaleu, Brawl Starsu i Hearthstone igrama, druga Red Bull M.E.O. sezona okončana je velikim finalom na kojem je predstavnik BiH Asmir Gibić, osvojio sjajno drugo mjesto.

Podsjećamo, prvaci iz čak 30 zemalja svojim igrama osvojili su pravo učešća na završnici koja je trebala biti igrana u Madridu, ali su, zbog tada aktuelne situacije u svijetu, igrači-predstavnici svojih zemalja morali igrati od kuće.

PROČITAJTE JOŠ:  Oni su mučili djeda Stanimira u zatvoru: Osuđeni zbog saobraćajnih prekršaja i karte za prevoz pa do smrti zlostavljali žrtvu

Gibić je šesnaestogodišnjak i dolazi iz Gradačca. U gejmerskim krugovima poznatiji je pod imenom „NekiLik“. Kaže da se Clash Royaleom bavi oko tri godine, a igrice igra od ranog djetinjstva. Planira se, kaže nam u ovom kratkom razgovoru, profesionalno baviti igricama, a od ostalih sportova, voli još košarku i nogomet.

Ako ga pitate, za sebe će reći da je u tome što radi jedan od boljih. Ne samo u BiH, nego i šire. Tome u prilog govori i činjenica da je na bh. finalu bilo stotinjak takmičara, a Gibić je do finala došao bez izgubljenog meča.

PROČITAJTE JOŠ:  Stravičan sudar kod Kalesije: Povrijeđene četiri osobe

“Onda sam izgubio prvi meč, potom pobijedio jedan, onda sljedeći opet izgubio, nakon čega su uslijedile dvije pobjede zaredom”, prisjeća se on.

“NekiLik” za kraj ovog kratkog video razgovora poručuje svima da mogu uspjeti:

“Samo dovoljno trenirajte”, kaže on.

Pogledajte video.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...