Life

Sa Bidenom se obnavlja tradicija držanja kućnih ljubimaca u Bijeloj kući

0

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Build Bark Better. Happy #NationalDogDay

Objavu dijeli Dr. Jill Biden (@drbiden)

Izbori u SAD-u donijeli su buru reakcija širom svijeta, a među posljednim, nepolitičkim vijestima koja osvaja društvene mreže i oduševljava ljubitelje životinja, jeste da se izborom Joa Bidena za predsjednika SAD-a obnavlja tradicija držanja kućnih ljubimaca u Bijeloj kući. Naime, nakon više od 100 godina ona je prekinuta dolaskom Donalda Trumpa, koji nije imao ljubimce.

Demokrata Biden najavio je da će, nakon inauguracije u januaru, u raskošnu rezidenciju smjestiti i svoja dva ljubimca, njemačka ovčara, Champa i Majora. Ova odluka je naišla na veliku podršku javnosti, a Twitter stranica napravljena u ime pasa ima već desetina hiljada pratilaca.

A kako su ovi psi postali Bidenovi ljubimci?

Champa je dobio kao štene nakon što je izabran za potpredsjednika 2008. godine. Njegova supruga Jill obećala mu je postizbornog ljubimca. Ime Champ, koje su odabrali njegovi unuci, ima poseban značaj. Naime, u govorima tokom kampanje za izbore 2008. godine Biden se znao prisjetiti kako bi mu otac rekao: “Kad god te sruše, šampione, ustani!”

LIFE:  Trump dao zeleno svjetlo za početak prijenosa ovlasti na Bidena

Drugog ljubimca, Majora, usvojio je 2018. godine iz ustanove Delaware Humane Association. Biće to prvi usvojeni pas koji će “kročiti” u Bijelu kuću.

Podsjećamo, ljubimce, uglavnom pse, ali mačke i konje, u Bijeloj kući ranije su držali američki predsjednici: Barack Obama, Bill Clinton, George W Bush, Lyndon B Johnson, Franklin D Roosevelt i John F Kennedy.

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like