SAD: Potvrđen prvi smrtni slučaj od COVID-19 na nosaču aviona “Theodore Roosevelt“

- Advertisement -

Mornarica Sjedinjenih Američkih Država objavila je da je član posade nosača aviona, koji je prošle sedmice hospitalizovan na intenzivnu njegu na ostrvu Guam preminuo od komplikacijama povezanim s COVID-19, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mornar je bio među gotovo 600 članova posade nosača aviona “Theodore Roosevelt“, koji su bili pozitivni na novi koronavirus.

Objavljujući smrt u ponedjeljak, iz mornarice su kazali da je mornar pronađen kako “ne reaguje“ tokom ljekarskog pregleda 9. aprila, dok je bio u izolaciji na Guamu. Iz mornarice su pojasnili da su mornari i medicinski tim na licu mjesta u kući u kojoj je mornar bio u izolaciji pokušali kardiopulmonalnu reanimaciju. Dodaje se da je mornar potom premješten u jedinicu intenzivne njege u lokalnu bolnicu.

PROČITAJTE JOŠ:  U Vranduku kod Zenice otkačila se prikolica kamiona

Nosač aviona “Theodore Roosevelt“ povukao se u luku u Guamu 27. marta, ubrzo nakon što su otkriveni prvi slučajevi zaraze koronavirusom na brodu.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 115.200 ljudi, a potvrđeno je preko 1.860.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins“. Do sada se oporavilo više od 440.000 ljudi.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...