Sarajevo: Opća bolnica počela redovni način pružanja zdravstvenih usluga

- Advertisement -

Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“  od danas se postepeno  vraća na stari režim pružanja  zdravstvenih usluga sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite, a prema preporuci Kriznog štaba Kantona Sarajevo i s obzirom da posljednjih dana nema  zabilježenih  slučajeva  zaraženih virusom COVID-19.

Trijažni punktovi  na ulazu u tu bolnicu i dalje ostaju i radit će svaki dan 24. sata.

Pacijenti koji dolaze u Opću bolnicu trebaju imati  uputnicu iz Doma zdravlja ili Zavoda  za hitnu  medicinsku pomoć i popunjen  epidemiološki anketni upitnik, saopćeno je iz te bolnice.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održan kurs za 60 ortopeda iz 20 zemalja, predavanje imao i predsjednik EFAS-a Kris Buedts

Ambulante i kabineti specijalističko-konsultativne i dijagnostičke zdravstvene zaštite primat će pacijente svakim radnim danom prema rasporedu koji je  bio prije proglašenja stanja  elementarne nepogode. Za taj pregled pacijentima je potrebna uputnica  iz primarne zdravstvene zaštite.

Pacijenti  kojima ljekar specijalista na Kabinetu indicira hitan prijem obavezno će biti testirani  na COVID-19 serološkim testom, koji će se raditi u Općoj bolnici. Inače , hospitalizacija  elektivnih pacijenata putem Kabineta će se vršiti svaki radni dan.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija koja je potresla javnost: Tužilaštvo čeka nalaz obdukcije tijela majke i djeteta izvučenih iz rijeke Miljacke

Prostor Izolatorija, gdje je inače smješteno Odjeljenje pedijatrije, vraća se u prvobitne namjene  kao i Odjeljenje za neurologiju. Izuzetak je Odjeljenje za fizikalnu medicinu i  rehabilitaciju koje će početi s radom nakon prestanka stanja elementarne nepogode.

Iz Opće bolnice se zahvaljuju građanima na  strpljenju i razumijevanju zbog dosadašnjeg izmjenjenog načina pružanja zdravstvenih usluga u toj ustanovi , koje je bilo uspostavljeno zbog aktuelne pandemije koronavirusa.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...