Life

Sarajevo: Opća bolnica počela redovni način pružanja zdravstvenih usluga

0
Sarajevo: Opća bolnica počela redovni način pružanja zdravstvenih usluga, Life.ba

Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“  od danas se postepeno  vraća na stari režim pružanja  zdravstvenih usluga sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite, a prema preporuci Kriznog štaba Kantona Sarajevo i s obzirom da posljednjih dana nema  zabilježenih  slučajeva  zaraženih virusom COVID-19.

Trijažni punktovi  na ulazu u tu bolnicu i dalje ostaju i radit će svaki dan 24. sata.

Pacijenti koji dolaze u Opću bolnicu trebaju imati  uputnicu iz Doma zdravlja ili Zavoda  za hitnu  medicinsku pomoć i popunjen  epidemiološki anketni upitnik, saopćeno je iz te bolnice.

Ambulante i kabineti specijalističko-konsultativne i dijagnostičke zdravstvene zaštite primat će pacijente svakim radnim danom prema rasporedu koji je  bio prije proglašenja stanja  elementarne nepogode. Za taj pregled pacijentima je potrebna uputnica  iz primarne zdravstvene zaštite.

LIFE:  Bašte sarajevskih ugostiteljskih objekata ponovo pune gostiju

Pacijenti  kojima ljekar specijalista na Kabinetu indicira hitan prijem obavezno će biti testirani  na COVID-19 serološkim testom, koji će se raditi u Općoj bolnici. Inače , hospitalizacija  elektivnih pacijenata putem Kabineta će se vršiti svaki radni dan.

Prostor Izolatorija, gdje je inače smješteno Odjeljenje pedijatrije, vraća se u prvobitne namjene  kao i Odjeljenje za neurologiju. Izuzetak je Odjeljenje za fizikalnu medicinu i  rehabilitaciju koje će početi s radom nakon prestanka stanja elementarne nepogode.

Iz Opće bolnice se zahvaljuju građanima na  strpljenju i razumijevanju zbog dosadašnjeg izmjenjenog načina pružanja zdravstvenih usluga u toj ustanovi , koje je bilo uspostavljeno zbog aktuelne pandemije koronavirusa.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *