Sarajevo Taxi najavio performans sa 830 vozila

- Advertisement -
Sarajevo Taxi je i ove godine učesnik i sponzor festivala umjetnosti i kulture Sarajevska Zima, a tim povodom je u prostorijama novog dispečer centra Sarajevo Taxi jučer održana i press konferencija na kojoj su bili prisutni umjetnici i organizatori ovogodišnjeg festivala.
Sarajevo Taxi je najavio performans sa 830 vozila Sarajevo Taxi koji će se desiti u toku festivala, ali nova dva velika projekta, kartično i bezgotovinsko plaćanje u vozilima te novu aplikaciju za hotele i turiste.

“Sarajevo Taxi je jedan od organizatora i dugogodišnji sponzor Sarajevske Zime, i mi uvijek podržavamo ovakve projekte u Sarajevu, kazali su u ovom Udruženju. 

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održana vježba povodom Dana policije, učestvovale specijalne jedinice

George Rivera, umjetnik, pjesnik i profesor sa univerziteta Colorado iz SAD-a, također je bio u posjeti Udruženju.

“Festival Sarajevska Zima, slavi umjetnost i kulturu, i nezaobilazan dio toga su taxi vozači, jer društvo ne bi moglo postojati bez da taxi vozači ne prevoze ljude. Iako to ne znaju, oni prave jedan vid umjetnosti, jedno umjetničko djelo i to svakog dana, dok obavljaju svoj posao. Krećući se u različitim pravcima, oni tvore linijsku apstraktnu umjetnost. Ali, to je umjetnost koju ljudi nikada ne vide, jer te linije kretanja nisu nikad povezane i prikazane, tako da ih ne možete vidjeti kao jedno umjetničko djelo”, kazao je. 

PROČITAJTE JOŠ:  Katolici slave veliki blagdan: Uskršnja misa u katedrali Srca Isusova okupila vjernike uz pjesmu i molitvu

Inače, na prijedlog Sarajevo Taxija se došlo i do ideje da se građanima tokom Sarajevske Zime čestita godišnjica potpisivanja povelje Kulina bana, koje je prije 830 godina omogućila Dubrovčanima slobodno kretanje i uredila odnose između dvije države.

“Učinilo nam se prikladnim i simboličnim da mi sa 830 naših vozila u jednom perfomansu tokom Sarajevske Zime čestitamo građanima Bosne i Hercegovine ovaj važan jubilej jednom vožnjom kroz grad, kazali su u ovom Udruženju.

https://www.facebook.com/SarajevoTaxi/videos/431938284216784/

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...