Life

Sj. Makedonija: Najavljena revizija odluke o ulasku državljana zemalja regije bez PCR testa

0
Sj. Makedonija: Najavljena revizija odluke o ulasku državljana zemalja regije bez PCR testa, Life.ba
Ilustracija

Vlada Sjeverne Makedonije najavila je da će u narednim danima revidirati odluku kojom je nedavno državljanima Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije dozvoljen ulazak u tu zemlju bez prethodno pribavljenog PCR testa na prisustvo novog koronavirusa, javlja Anadolu Agency.

Vlada Sjeverne Makedonije obavijestila je da, zbog pogoršanja situacije s pandemijom COVID-19 u regiji i rasta broja novih slučajeva zaraze koronavirusom, nije dozvoljen ulazak građana Sjeverne Makedonije u Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu bez podnošenja negativnog PCR testa koji nije stariji od 48 sati od trenutka ulaska u nabrojane zemlje.

“I dalje ostaje mogućnost za makedonske građane da uđu na Kosovo bez PCR testa, ali Vlada apelira na građane da ne putuju u inostranstvo bez hitne potrebe. Vlada i zdravstvene ustanove, u skladu s novom epidemiološkom situacijom u regiji, narednih dana razmotriće odluku o ulasku građana Kosova, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u Sjevernu Makedoniju bez PCR testa”, navodi se u saopćenju Vlade.

LIFE:  U Bosni i Hercegovini još 943 osobe pozitivne na koronavirus, preminulo 40 osoba

Ovim će biti revidirana odluka donesena 6. oktobra, kojom je dozvoljen ulazak u Severnu Makedoniju iz pomenutih zemalja bez pokazivanja negativnog PCR testa.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like