Life

Škola za sirene: Plivati poput sirene je teško, ali i zabavno

0

Pored učenja plivanja i ronjenja uz pomoć peraja, polaznici kurseva uče i manire elegantnosti i sve što se vezuje za legende o sirenama

Škole za sirene, odnosno kursevi plivanja pomoću repa sve su popularniji vid zabave djevojaka, ali i muškaraca svih uzrasta u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, javlja Anadolu Agency (AA). Škola AquaMermaid je širom SAD-a i Kanade otvorila kurseve na kojima djevojke “ostvaruju” san da postanu sirene. Pored učenja plivanja i ronjenja uz pomoć peraja, polaznici kurseva uče i sve što se vezuje za legende o sirenama.

Specijalni kostim za sirene košta između 100 i 5.000 dolara, a jedna od najpopularnijih škola za sirene otvorena je u Chicagu.

“U SAD-u i Kanadi imamo osam škola za sirene. To je izuzetno težak, ali i zabavan stil plivanja. Od jula prošle godine smo završili obuku za više od 300 sirena”, kazala je osnivačiva škole u Chicagu Nora Kaitis.

I Jose Lopez je za AA kazao kako kao muškarac uživa u druženju i učenju plivanja pomoću repa.

LIFE:  Ekstremno visoke temperature iz Afrike se proširile na južnu i srednju Europu

“Ovo je jedinstveno iskustvo, sport i zabava. Teško je plivati sastavljenih nogu, ali ni zabave ne nedostaje”, kazao je Lopez.

Stjuardesa Blanca Rojas je kazala kako je za školu za sirene saznala na internetu i kako je sa prijateljicama odlučila da se iskuša u tome.

“Zaljubile smo se u ovaj sport. Baš je zabavno i nastavljamo sa kursevima kako bismo zadržali formu i vitalnost”, kazala je Rojas.

Profesionalni plivači-sirene zarađuju poprilično dobre svote novca za predstave u luksuznim hotelima ili na privatnim zabavama.

 


Comments

Comments are closed.

You may also like