Life

Španija prva zemlja u zapadnoj Evropi s preko milion slučajeva zaraze

0
Španija prva zemlja u zapadnoj Evropi s preko milion slučajeva zaraze, Life.ba
BARCELONA, SPAIN, AA

Španija je postala prva zemlja zapadne Evrope koja je u srijedu registrovala više od milion potvrđenih infekcija COVID-19, dok se država od 47 miliona bori da zaustavi širenje virusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo zdravstva navelo je da je od početka pandemije registrovano 1.005.295 slučajeva zaraze koronavirusom, nakon što su u protekla 24 sata registrovana još 16.973 slučaja.

Ministarstvo je registrovalo 34.366 smrtnih slučajeva COVID-19. Stručnjaci kažu da je stvarni broj infekcija i smrtnih slučajeva vjerovatno mnogo veći jer nedovoljno testiranje, asimptomatski slučajevi i druge stvari ometaju vlasti da imaju stvarne brojke tokom epidemije.

Kako brojke rastu, vlasti nadležne za zdravstvenu situaciju u španskim regijama pooštravaju ograničenja.

LIFE:  Sahin: BioNTech će u narednim danima istražiti novu mutaciju koronavirusa

Žele zaustaviti val koji se razvijao posljednjih mjeseci, izbjegavajući drugo potpuno zatvaranje koje je zaustavilo prvi talas virusa, ali je ekonomiju ostavilo na udaru.

Regionalna vlada sjevernog Aragona saopćila je u srijedu da je zatvorila gradske granice Zaragoze, Huesce i Teruela. La Rioja također će u petak zatvoriti svoje granice.

Španski ministar zdravlja Salvador Illa i regionalni čelnici zdravstva sastat će se u četvrtak kako bi razgovarali o virusnim strategijama i razmotrili mogućnost uvođenja noćnog policijskog sata.

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like